Cameraman Dennis (36) en software teamleider Jelle (35) verruilen het bruisend Eindhoven voor een slaperig Frans gehucht met 140 inwoners op leeftijd. Het stel heeft hier in het hart van de Auvergne een gedateerde camping met twintig staanplaatsen, vier chalets en twee mobile homes gekocht.

Leegstaand

Naast de camping nemen Dennis en Jelle ook een kroeg en supermarkt over. Het geheel staat al ruim twee jaar leeg en dat is aan de staat ervan terug te zien. Verschillende vloeren staan bol van het vocht, het poreuze dak lekt aan alle kanten en overal liggen resten van ongedierte.

Leven in de brouwerij

Desondanks staan de mannen te popelen om hier dè ontmoetingsplek voor toeristen en de omgeving van te maken. ‘Dat moet niet zo moeilijk worden, want er is voor de rest weinig te beleven!’

Met een klusbudget van 35.000 euro, een enthousiaste burgemeester en een flinke dosis goede moed, starten Dennis en Jelle met klussen. 

Geen Gay Pride in het dorp

Echter stapelen de problemen stapelen zich snel op: een hardnekkige boktorren plaag, doorgebrande elektriciteitskabels en een verwarmingsinstallatie, die net als het dak, aan alle kanten lek blijkt te zijn. Maar de mannen blijven positief en bouwen onverminderd door.

Uitzending donderdag 16 februari 2023 om 21.30 uur op NPO 1 ((vooruitkijken op NPO Plus, terugkijken op NPO Start)  

Deel dit artikel