Twee stellen, twee dromen. In deze follow up bezoeken we opnieuw Brigitte en Laurens. Maar liefst drie keer emigreerden ze en dachten in Spanje hun eindbestemming te vinden... En we nemen een kijkje bij Marc en Madelon. In 2020 vertrokken zij naar Spanje om een oude olijfmolen om te bouwen tot boetiek hotel. Maar de verbouwing verliep alles behalve soepel. Hoe gaat het anno 2023 met deze avonturiers?  

Brigitte en Laurens 

Hoe zou het toch gaan met Laurens en Brigitte? In de afgelopen zeven jaar emigreerden ze maar liefst drie keer, naar drie verschillende landen. Het begon allemaal met een mislukt avontuur in Frankrijk. Daarna vertrokken de twee naar Duitsland waar ze een charmant plekje tussen de koeien hadden. Maar ook dat bleek niet hun eindbestemming. Uiteindelijk dachten ze dat in Spanje te hebben gevonden. Ze bouwden daar een heus pilates-paradijs; maar, ook daar konden de twee niet aarden... 

2023 een nieuw avontuur in Friesland

Deze keer ontmoeten we de twee in Friesland en zitten ze weer boordevol nieuwe plannen. Ze hebben een camping gekocht met 70 plekken waaronder chalets en stacaravans en een kantine. Het geheel heeft een flinke opknapbeurt nodig maar daar draaien ze hun hand niet meer voor om. Is dit dè plek waar ze allebei op zoek naar waren?

Marc en Madelon

Ken je het verhaal nog van de oude programmamanager van ‘Ik vertrek’ die zelf ging vertrekken? Na talloze emigratiedromen in vervulling te zien gaan, is Marc drie jaar geleden zelf vertrokken, samen met zijn vrouw Madelon. In de buurt van het Spaanse Comares wilden ze een illegale olijfmolen ombouwen tot een ‘kind-onvriendelijk’ boetiek hotel. Maar, de verbouwing bleek een gebed zonder end en het geld stroomde eruit...

2023 eindelijk in business

Na heel wat noeste arbeid met ontelbaar veel slapeloze nachten zijn ze, twee jaar later dan gepland, eindelijk klaar voor de feestelijke opening. Vier van de zes suites zijn af en het zwembad is bijna klaar voor gebruik. Ook het restaurant is klaar om de eerste gasten te ontvangen. 

Uitzending zaterdag 20 mei terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel