Twee stellen, twee dromen. In deze follow up brengen we opnieuw een bezoek aan familie Moerman die in 2007 een camping in Frankrijk overneemt en door heimwee terugkeert naar Nederland. En we nemen een kijkje bij Yvonne en Valentijn van der Valk. Zij vertrekken in 2012 naar de Franse Alpen om een verouderde camping te pachten. Hoe gaat het anno 2022 met de families?

Familie Moerman

IV-7-5-FU-fam-Moerman.jpg
Ruud en Linda
IV-7-5-FU-fam-Moerman.jpg

In 2007 vertrekken Ruud en Linda Moerman met hun drie puberzonen naar Zuid-Frankrijk. Voor Ruud gaat zijn lang gekoesterde droom eindelijk in vervulling: het runnen van een eigen camping. Eenmaal daar komt er aan deze droom al snel een abrupt einde. Linda kampt met flinke heimwee; ze kan niet aarden in Frankrijk. Er zit niks anders op dan de koffers te pakken en terug te keren naar Nederland.

2022 terug naar Frankrijk

Veertien jaar later moet het stel tegen wil en dank terug naar Frankrijk om de camping opnieuw te runnen. Bij aankomst is het terrein een grote woestenij. De aangrenzende rivier is buiten haar oevers getreden en heeft de camping niet gespaard. De emoties die Linda bij hun eerste emigratie voelde, spelen wederom de kop op. Gaat het ze deze keer beter af of zal de geschiedenis zich herhalen?

Familie Van der Valk

IV-7-5-FU-Yvonne-en-Valentijn.jpg
Yvonne en Valentijn
IV-7-5-FU-Yvonne-en-Valentijn.jpg

Yvonne en Valentijn trekken in 2012 per fiets de wereld rond, op zoek naar een plek om te wonen. Het stel belandt uiteindelijk in de Franse Alpen en gaat daar een camping pachten. De vorige beheerder draait al jaren geen winst en er is behoorlijk wat achterstallig onderhoud. Om kosten te besparen wonen Yvonne en Valentijn in een yurt op het terrein. Na een heel moeizame start met heel veel bureaucratische rompslomp lukt het ze om er een goed lopend bedrijf van te maken.

2022 nieuwe plannen

Tien jaar later leiden Yvonne en Valentijn een compleet ander leven: de yurt is ingeruild voor een luxe chalet, er is gezinsuitbreiding en ze hebben zich op een nieuw ‘projectje’ gestort...

Uitzending zaterdag 21 mei 2022 terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel