Twee stellen, twee dromen. In deze follow up brengen we opnieuw een bezoek aan de pannenkoekenbakkers uit Gambia: Theo en Jolanda. Zij toverden in 2016 een oude snackbar om tot een heuse pannenkoekenbar. En we nemen een kijkje bij Jeroen en Marleen die elf jaar geleden besloten hun leven om te gooien en een oud landhuis in Italië kochten om een gastenverblijf te beginnen. Hoe gaat het anno 2023 met deze avonturiers?

Theo en Jolanda

In 2016 vertrokken Theo en Jolanda met een container vol gietijzeren pannen, poedersuiker en stroop naar de badplaats Kololi in Gambia. Ze toverden daar een oude snackbar om tot een heuse pannenkoekenbar. Na wat opstartproblemen bleken ze een gat in de markt te hebben gevonden; hun pannenkoekenbar blijkt een daverend succes.

2023 een nieuw avontuur in Spanje

Toch treffen we het stel zes jaar later in een ander werelddeel. Ze willen een nieuw restaurant openen in de Spaanse streek Andalusië. Niet alleen pannenkoeken, maar ook tapas staan deze keer op het menu. Een flinke metamorfose moet het restaurant nieuw leven in blazen. 

blockquote
als je het niet probeert weet je het niet
Jolanda
Gedoe met de buren

Maar Theo en Jolanda ondervinden al snel dat hun onderneming anders wordt ontvangen dan in Gambia. De concurrerende buren draaien overuren, maar hun terras blijft nagenoeg leeg. Hebben ze wel de goede keuze gemaakt?

 Jeroen en Marleen

Ook keren we terug naar Jeroen en Marleen. Elf jaar geleden wonen zij nog in Amsterdam waar ze een prachtige carrière hebben. Toch besluiten ze hun leven om te gooien en kopen een oud landhuis in Italië. Na een gigantische verbouwing openen ze met veel succes hun onderneming. Totdat het noodlot in 2016 toeslaat.

Verwoestende aardbevingen

Verschillende hevige aardbevingen maken hun huis onbewoonbaar. Het hele pand moet met de grond gelijk worden gemaakt en Jeroen en Marleen sluiten met pijn in hun hart hun onderneming.

2023 een nieuwe start

Ze gaan op zoek naar alternatieven om inkomen te genereren en wachten ondertussen op de Italiaanse bureaucratie om weer opnieuw te kunnen beginnen met het bouwen van hun paradijs.

blockquote
het heeft ons wel verrijkt
Marleen

Nu, zes jaar na de aardbevingen, hebben Jeroen en Marleen van iets zuurs iets zoets gemaakt en ontvangen zij voor het eerst weer gasten. 

Uitzending donderdag 23 februari 2023 om 21.30 uur op NPO 1(vooruitkijken op NPO Plus, terugkijken op NPO Start)  

Deel dit artikel