In Ik Vertrek Even Weg mogen oud kandidaten inspiratie opdoen bij elkaar, kunnen ze nog wat van elkaar leren of wordt het een ware beproeving? Deze week hopen de families Geurts en Mensing van elkaar te leren hoe je het gezinsleven kan combineren met een bedrijf aan huis.

Familie Geurts

In 2017 laten Dirk, Feikje en hun kinderen Jep en Siem hun perfecte leventje in Amsterdam achter om hun dromen waar te maken in Spanje. Ze willen de zon op hun huid voelen en mensen blij maken met een fijn vakantieadres. Ze kopen een huis boven op een berg in Andalusië waar ze vakantiehuisjes willen bouwen.

IV-Familie-Geurts-los.jpg
Feikje, Dirk, Siem, Jep en Boaz
IV-Familie-Geurts-los.jpg

Bij de familie Geurts lijkt alles op rolletjes te lopen. De bed & breakfast in Andalusië is een enorm succes en er is gezinsuitbreiding met de komst van Boaz. Toch blijven ook zij tegen dat ene grote probleem aanlopen; hoe combineer je het gezinsleven met een bedrijf aan huis?

De familie Geurts doet in het Italiaanse Umbrië inspiratie op bij de familie Mensing. Hier organiseren Jean Paul en Rosalie Mensing activiteiten voor de gasten. Om in de Italiaanse sferen te blijven, gaan ze samen druiven plukken in een meterslange wijngaard. Er komt een hoop bij kijken voor een glas wijn.

Familie Mensing

Jean Paul en Rosalie Mensing zijn dol op de Italiaanse atmosfeer en mentaliteit. De blijdschap is dan ook groot als ze samen met hun kinderen Dylan en Isabella in 2020 naar Umbrië vertrekken. Hier hebben ze een vervallen pand met een flink stuk grond gekocht. In drie maanden tijd willen ze vier appartementen opknappen en een glamping bouwen.

IV-Familie-Mensing-los.jpg
Jean Paul, Rosalie, Dylan en Isabella
IV-Familie-Mensing-los.jpg

De familie Mensing woont nog maar 1,5 jaar in Italië en is ondanks dat ze al veel opgebouwd heeft, nog steeds zoekende. Jean Paul en Rosalie lopen tegen regels aan waardoor ze steeds weer geremd worden in hun enthousiasme. Daarnaast vinden ze het moeilijk om er ook voor de kinderen te zijn. Ze vinden het daarom interessant om een kijkje te nemen bij een gezin dat al langer bezig is. 

Tijdens hun bezoek aan de familie Geurts in Spanje, waagt de familie Mensing zich aan de flamenco dans. Dat Jean Paul weinig danservaring heeft, mag de pret niet drukken.

Uitzending zaterdag 4 juni terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel