In Ik Vertrek: Even Weg mogen oud-kandidaten er even tussenuit. En vieren zij vakantie… bij elkaar! En nu ze er toch zijn, doen ze inspiratie op en kijken ze mee hoe de ander zijn bedrijf runt. Aan het eind van het verblijf geven ze elkaar feedback. Zijn ze onder de indruk? Of zien ze nog ruimte voor verbetering?

Familie Van der Linden uit Frankrijk viert vakantie bij familie Hammink in Oostenrijk - en andersom

In 2015 gaan Don en Brigitte het avontuur aan in het Franse Lot-et-Garonne. Hun dochters Iris, Maran en Kira gaan met tegenzin mee. Don zit in een rolstoel, maar hij ziet het positief in. De Franse grond is immers plat. Het stel wil een knusse boerencamping omtoveren tot een luxe glamping

Op de Glamping in Fongrave kennen Don en Brigitte inmiddels het klappen van de zweep. Ze zijn maar wat bereid om ‘emigratie-groentjes’ Linda en Martin te adviseren als het gaat om het runnen van hun hotel. En ook de kinderen krijgen wijze raad.

IV-1-5-Fam-van-der-Linden-en-Fam-Hammink.jpg
De families in Oostenrijk
IV-1-5-Fam-van-der-Linden-en-Fam-Hammink.jpg

In 2020 vertrekken Martin en Linda met hun kinderen Tim, Daan en Sterre naar Oostenrijk. In Gries im Sellrain nemen ze een draaiend hotel met 21 kamers over. En tijd om in te werken is er niet want ze hebben meteen al een boeking van twintig personen.  

Martin en Linda doen er alles aan hun gasten het naar de zin te maken. En ook is er ruimte voor bezinning... Martin neemt Don mee naar de kapel voor een stukje verdieping. Maar of dat aan Don besteed is? 

Kijk de uitzending terug op NPO Start

Deel dit artikel