In Ik Vertrek Even Weg mogen oud kandidaten inspiratie opdoen bij elkaar. Ronald en Janine zijn nog maar kort in Frankrijk en staan open voor advies. Hoe zorgen ze ervoor dat hun gasten langer blijven? Ze krijgen hulp van de ervaren Rudolf en René die al vijftien jaar een chambres d’hôtes runnen.

 Ronald en Janine

In 2020 zien we hoe Ronald en Janine het roer omgooien. Niet gelukkig met hun huidige leven besluit het stel voor het avontuur te gaan. Op goed geluk vertrekken ze naar de Vogezen in Frankrijk. Daar hopen ze dat, in de gedateerde chambres d’hôtes dat ze voor een 'prikkie' hebben gekocht, het leven hen weer toelacht.

IV-EvenWeg-Ronald-en-Janine-los.jpg
Ronald en Janine
IV-EvenWeg-Ronald-en-Janine-los.jpg

De chambres d’hôtes van Ronald en Janine blijkt op de perfecte plek te liggen voor vakantiegangers die op weg zijn naar het zuiden en een nacht moeten overnachten. Maar ze willen graag dat hun gasten wat langer blijven. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar leuke excursies in de buurt en die worden getest door hun speciale gasten; 

Rudolf en René

In 2007 vertrekt het stel naar een piepklein Frans dorpje met, inclusief henzelf, achttien inwoners. Ze gaan een voormalige school en vakantiekolonie ombouwen tot chambre d'hotes. Inmiddels zijn ze een chambres d’hôtes, twee vakantiehuizen en mini-camping rijker enschotelen ze zes avonden per week hun gasten een viergangendiner voor. 

IV-EvenWeg-Rudolf-en-Rene-los.jpg
René en Rudolf
IV-EvenWeg-Rudolf-en-Rene-los.jpg
blockquote
doe waar jezelf goed in bent
Rene

Rudolf en René ontvangen Ronald en Janine in hun chambre d'hotes. Ze vinden het heerlijk om te laten zien wat ze in de afgelopen vijftien jaar hebben opgebouwd en wat nieuwe energie van mede-Ik Vertrekkers is zeker welkom. Er is geen passender vervoer om de omgeving te verkennen dan met een Franse oldtimer.

Uitzending zaterdag 2 juli terugkijken op NPO Start

  

Deel dit artikel