David en Gine uit Spanje krijgen ervaren Ik Vertrekkers op bezoek die genoeg tips hebben om van hun gloednieuwe, maar nog amper bezochte, B&B een echt vakantieoord te maken. Gelukkig treffen ze daarvoor het perfecte stel: Ronald Kramer en zijn vriendin Sacha uit Oostenrijk die hun ervaring graag delen om David en Gine een nieuwe impuls te geven.

Ronald Kramer en Sacha

In 2008 vertrekt Ronald Kramer naar Oostenrijk met zijn vrouw Anneke en hun vier kleine kinderen. Niet lang daarna overlijdt Anneke en staat Ronald er alleen voor. Hoewel hun leven voorgoed veranderd is, gelooft Ronald erin dat dit de plek is waar hij moet zijn. Toch heeft hij het allemaal voor elkaar gekregen; zijn vier kinderen zijn inmiddels jong volwassenen en blinken uit in hun eigen passies. Samen met zijn vriendin Sacha runt Ronald het hotel en dat gaat bepaald niet slecht…

IVEvenWeg-Ronald-&-Sacha-los.jpg
Sacha en Ronald
IVEvenWeg-Ronald-&-Sacha-los.jpg

Als David & Gine in Oostenrijk komen kijken zijn ze erg onder de indruk van alles wat Ronald en Sacha daar gerealiseerd hebben. Toch is het voor David moeilijk om echt te genieten, hij lijkt niet bestand tegen temperaturen onder het vriespunt. In de gigantische bergen bedekt vol sneeuw zit er maar één ding op: skiën! Waar Gine ooit één les heeft gehad, is het voor David de eerste keer. Ronald heeft voor zijn gasten uit Spanje de beste skileraar uit het dorp geregeld. Het kan bijna niet misgaan…

David en Gine

In 2019 vertrekken David en Gine Shearlaw naar het Spaanse Aspe  waar zij voor een slordige 120.000 euro een huis met een flinke lap grond kochten. Een koopje, als ze de Spaanse notaris moesten geloven! Toch stortte hun geluk bij de eerste flinke regenbui letterlijk en figuurlijk in. Het huis bleek voornamelijk uit karton te bestaan en brokkelde langzaam af. De tegenslagen stapelden zich op en eigenlijk hebben David & Gine de boel sinds een paar maanden pas echt helemaal op orde. Ze zijn er helemaal klaar voor om gasten te ontvangen, maar de boekingen blijven uit en de wanhoop slaat toe.

IV-EvenWeg-David-&-Gine-los.jpg
Gine en David
IV-EvenWeg-David-&-Gine-los.jpg

Gine en David ontvangen vrienden en familie ook in het hoogseizoen. Laat je die de volle mep betalen of een vriendenprijsje? Ervaren Ik Vertrekkers Ronald en Sacha weten daar wel raad mee en hebben tijdens hun bezoek genoeg tips om van de B&B een goed lopend bedrijf te maken.

David & Gine hopen door het bezoek van hun mede Ik Vertrekkers Ronald en Sacha weer een nieuwe impuls te krijgen om door te gaan. En voor beide stellen is opgeven namelijk geen optie. 

Uitzending zaterdag 25 juni terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel