In Ik Vertrek: Even Weg mogen oud-kandidaten er even tussenuit. En vieren zij vakantie… bij elkaar! En nu ze er toch zijn, doen ze inspiratie op en kijken ze mee hoe de ander zijn bedrijf runt. Aan het eind van het verblijf geven ze elkaar feedback. Zijn ze onder de indruk? Of zien ze nog ruimte voor verbetering?

Rosalien en Ieke uit Duitsland vieren vakantie bij Milko en Mario in Portugal - en andersom 

In 2015 vertrekken Rosalien en Ieke naar Duitsland; naar het dorpje Eckardtsleben in Thüringen. Het hotel-restaurant dat ze overnemen is zwaar verouderd en maar nauwelijks winstgevend. Maar de dames zijn vastbesloten leven in de brouwerij te brengen.

Rosalien en Ieke hopen even tot rust te komen in het Portugese vakantieparadijs van Milko en Mario. Ze zijn in ieder geval de eerste gasten. Maar of het echt een ontspannende trip wordt, valt nog te bezien. De dames treden behoorlijk uit hun comfortzone tijdens een kanotocht en gaan in de yogastudio van Mario op zoek naar hun innerlijke yogi. 

Mario en Milko verruilen in 2019 Amsterdam Oud-Zuid voor een vervallen boerderij op het Portugese platteland . Het plan is om van hun nieuw stulpje een yoga-paradijs te maken…  

Een paar weken later reizen de heren af naar het pension in Eckardtsleben. Ze moeten even wennen, want de Duitse gemütlichkeit met bijbehorende prullaria, is niet direct hun stijl. En er valt weinig te beleven. Gelukkig maakt de hartelijke ontvangst en de biefstuk van Rosalien een hoop goed, en zou er zomaar een vriendschap voor het leven kunnen ontstaan.  

Kijk de uitzending terug op NPO Start

Deel dit artikel