Edwin en Jet vertrekken met hun twee zoons naar Midden-Frankrijk om een timmerbedrijf en een Bed and Breakfast te beginnen.

Edwin (45) uit het Noord-Hollandse Driehuizen droomt er al jaren van om de werkplaats van zijn timmerbedrijf naast huis te hebben, zodat hij ook wat vaker bij zijn gezin kan zijn. In Nederland is zo'n plek onbetaalbaar en dus besluit hij samen met zijn vrouw Jet (49) en zoons Ruben (16) en Orrin (8) naar Frankrijk te vertrekken.

In de Limousin, een streek gelegen in Midden-Frankrijk, kopen ze een oude boerderij met een paar bijgebouwen erbij. In één ervan komt Edwins timmerbedrijf, in een ander een Bed and Breakfast, zodat Jet ook wat kan gaan doen. Van de opbrengst uit de verkoop van hun huis en wat spaargeld kunnen ze de verbouwing betalen en kunnen het een paar maanden uitzingen totdat Edwin zijn eerste klanten heeft.

Grote financiële tegenvaller

Maar vlak nadat ze met al hun spullen naar hun Franse boerderij zijn verhuisd, komt er slecht nieuws uit Nederland, met een flinke financiële tegenvaller als gevolg. De bouw van de werkplaats ligt stil en zonder werkplaats kan Edwin niet aan de slag en komt er dus ook geen geld binnen. En als Edwin eindelijk wat geld heeft weten te lenen om de werkplaats in orde te maken, lukt het hem niet om de juiste papieren te bemachtigen om een bedrijf te beginnen.

Wat een droom had moeten worden, dreigt uit te lopen op een mislukking. Edwin kan nog niet aan de slag als timmerman en ook Jets Bed and Breakfast lijkt verder weg dan ooit. Edwin en Jet doen hun uiterste best om hun hoofd boven water te houden.

Lees ook: Hoe gaat het nu met de familie De Heer?

Deel dit artikel