JC (42) is horecaman in hart en nieren en heeft altijd al de droom gehad om voor zichzelf te beginnen. Gelukkig is zijn vrouw Wendy (39) snel om, maar wel op één voorwaarde: het moet een eigen Bed and Breakfast in Italië worden. (Herhaling van 6-10-2018)

Wendy is opgegroeid aan het strand en van bergen krijgt ze het Spaans benauwd. Zal ze kunnen aarden in het heuvelachtuge Toscane?

Het stel heeft hun oog laten vallen op een oude watermolen met één hectare grond in het plaatsje Volterra. Alle schepen in één keer achter zich verbranden, durven ze niet, dus blijft Wendy samen met de kinderen Quinten (3) en Vieve (6 maanden) in Nederland, terwijl JC de verbouwing op zich neemt.

Van klussen komt weinig, want de bouwvergunning komt niet rond en de lening evenmin. JC heeft nog nooit geklust maar hoopt met instucties via YouTube een eind te komen.

Als ze de bouwopzichter de laan uitsturen, omdat hij niets doet, zorgt hij ervoor dat niemand in de weide omgeving nog voor ze wil werken. Wendy: "Het zijn toch invloedrijke mensen..." Op het moment dat Wendy en de kinderen emigreren, is de verbouwing niet klaar - zoals bedacht - hij is nog niet eens begonnen! En dat terwijl de eerste boeking al in de agenda staat.

Herhaling uitzending zaterdag 5 juni 2021 om 22.15 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 6 okober 2018)

Deel dit artikel