Samen met zijn vrouw Thea (50) verruilt Marcel Scharff (52) zijn leven voor een nieuw bestaan op het Franse platteland. Weg met de goede baan, dure auto en groot huis.

Marcel Scharff (52) heeft een baan in de chemische industrie en draait lange en onregelmatige diensten, waardoor hij overwerkt raakt. Als hij hierdoor voor de tweede keer achter het stuur in slaapt valt en een ongeluk krijgt, besluit hij dat het zo niet verder kan.

Weg met de goede baan, dure auto en groot huis. Samen met zijn vrouw Thea (50) verruilt hij dit leven voor een nieuw bestaan op het Franse platteland. Middenin Frankrijk in de Auvergne kopen ze een vervallen boerderij die Marcel zelf gaat omtoveren tot hun nieuwe woonhuis met een gastenkamer en een gîte. Op het weiland naast hun huis komt een camping.

Grote tegenzin

In Frankrijk hopen ze de rust te vinden die ze in Nederland zo missen. Er is alleen één persoon die niet op zoek is naar deze rust, maar wel mee moet; hun zestienjarige dochter Charlotte. Charlotte heeft in Nederland een vriendje en wil absoluut niet weg. Maar Marcel en Thea zijn niet van plan hun eigen droom op te geven en dus vertrekt het gezin naar Frankrijk. Eén troost voor Charlotte is dat ze in Frankrijk wel alle ruimte heeft voor haar grote hobby paardrijden. Al is het een groot nadeel dat de agrarische opleiding de ze wil volgen 70 kilometer verderop zit en ze daardoor alleen in de weekenden thuis zal zijn. Met grote tegenzin begint ze aan de opleiding en klust Marcel hard door om alles af te krijgen.

Thea en Marcel hebben er ondertussen grote moeite mee dat ze in Nederland de familie, waaronder hun twee zoons en pasgeboren kleindochter, hebben achtergelaten. En terwijl het hoogseizoen nadert en het geld opraakt, blijven de boekingen uit.

Website Les Vernelles

Lees ook: Hoe gaat het nu met de familie Scharff? 

Deel dit artikel