Tweeënhalf jaar geleden vertrokken André (40), Betty (42), Sebastian (10) en Laura (8) Ottens van het Drentse Peize naar het Duitse Harzgebied om daar een hotel te beginnen. Hoe is het gegaan? Ook Ronald (42) en Anneke (40) Kramer vertrekken uit Nederland met hun kinderen Thomas (12), Tim (10), Sara (8) en Femke (6). Ze gaan naar Oostenrijk om daar een eigen pannenkoekenrestaurant te openen. (herhaling van 11-12-2010)

Familie Ottens

In de uitzending van Ik Vertrek van 2 oktober 2008 vertrokken André (40), Betty (42), Sebastian (10) en Laura (8) Ottens van het Drentse Peize naar het Duitse Harzgebied om daar een hotel te beginnen. Het stel kwam behoorlijk in het nauw te zitten toen ze de financiering van het kolossale pand niet rond kregen.Inmiddels is er veel veranderd. Het bedrijf loopt als een tierelier en de Nederlanders zijn volledig aan hun nieuwe omgeving aangepast. Voor zoon Sebastian geldt dat echter niet. Hij heeft heimwee en zijn verdriet drukt zo'n stempel op het gezinsgeluk dat André en Betty voor een onmogelijke beslissing komen te staan.

Familie Kramer 

Ook Ronald (42) en Anneke (40) Kramer vertrekken uit Nederland met hun kinderen Thomas (12), Tim (10), Sara (8) en Femke (6). In de uitzending van 27 november 2008 is te zien hoe zij naar Oostenrijk vertrekken om daar een eigen pannenkoekenrestaurant te openen. Ze zijn op alles voorbereid, maar dat er bij Anneke plotseling borstkanker werd geconstateerd kan niemand vermoeden. De familie zet de emigratiedroom door.Het bedrijf floreert, maar voor Anneke's gezondheid geldt dat zeker niet. Na een periode tussen hoop en vrees te hebben geleefd, overlijdt ze. Ronald moest plotseling de zorg voor zijn bedrijf en vier jonge kinderen in zijn eentje dragen. En hoewel hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn, besluiten ze de emigratiedroom die ze ooit samen hadden, voort te zetten.

Deel dit artikel