Kerst is de mooiste tijd van het jaar en die beleef je het liefst met familie en vrienden. Maar wat als je in het buitenland woont en het vaak niet mogelijk is om met de feestdagen bij elkaar te zijn? In twee speciale afleveringen van Ik Vertrek krijgt een aantal bekende emigranten een onvergetelijk kerstcadeau: bezoek uit Nederland.

Het waren pittige tijden voor José. Door de scheiding, gedwongen verhuizing, verbouwing en de zorg voor haar gezin, heeft ze weinig tijd gehad voor zichzelf. Ze is al jaren niet meer in Nederland geweest en mist haar familie. Wat José niet weet, is dat Kelly en Amber een reden hebben om het huis dit jaar extra mooi te versieren. Dit jaar schuift er onverwacht bezoek aan voor een onvergetelijk kerstdiner. 

Theo en Jolanda zijn thuis in Gambia. Terug naar Nederland gaan is geen optie, hoewel Theo nog dagelijks terugdenkt aan zijn dagen op de sociale werkplaats in Emmeloord. Monique - een vrouw met het Synroom van Down - uit die tijd staat op het punt de reis van haar leven te maken. Ze stapt op het vliegtuig naar Gambia om Theo en Jolanda met een bezoek te verrassen en natuurlijk een pannenkoek bij hen te eten.

Deel dit artikel