Kerst is de mooiste tijd van het jaar en die beleef je het liefst met familie en vrienden. Maar wat als je in het buitenland woont en het vaak niet mogelijk is om met de feestdagen bij elkaar te zijn? In twee speciale afleveringen van Ik Vertrek krijgt een aantal bekende emigranten een onvergetelijk kerstcadeau: bezoek uit Nederland.

Hans en Karin, beter bekend als ‘de scheetjes’, hebben het geflikt: de mini-adventure golfbaan op Bonaire is een feit. Zeven dagen per week zijn de twee  aan het werk. Tijd voor een familiebezoekje in Nederland is er niet, en dat is vooral voor Karin, die binnenkort oma wordt, erg moeilijk. Hans heeft een plan en staat op het punt Karin de verrassing van haar leven te bezorgen. 

Het is het voorjaar van 2008 als Wilco, Nollie en Jytte de Lange naar het Zweedse Albäcken emigreren. Ze hebben daar een klein boerderijtje gekocht en organiseren motorvakanties voor groepen, die ze in blokhutten onderbrengen. Tien jaar later is er een hoop veranderd. Wilco, Nollie en Jytte zijn niet langer ‘die Hollanders’, maar volledig geïntegreerd. Maar één ding went nooit en dat is dat de familie uit Nederland er niet is. Maar er staat een klein wonder te gebeuren. Terwijl familie de Lange het kerstdiner bereidt, gaat plotseling de bel.

Deel dit artikel