Maarten van Eerd (51) is na 25 jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt toe aan een nieuwe uitdaging: ‘Ik wil dat mensen naar me toekomen voor de fijn en niet voor de pijn'. Gelukkig houdt zijn vrouw Dominique Stol (59) ook wel van avontuur en gaat mee naar het land van de pizza’s en de pasta’s.  

Herhaling uitzending 23 december 2022 om 23.40 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 16 februari 2021 

In het Italiaanse gehucht San Benedetto Val di Sambro hebben ze hun droomhuis gevonden. Dat willen ze ombouwen tot Bed & Breakfast met minicamping.  

23-3-Maarten-en-Dominique.jpg
 
23-3-Maarten-en-Dominique.jpg

1. Als een kind zo blij

Bij aankomst in hun nieuwe huis blijkt dat de oude bewoners de hele inboedel hebben laten staan…Dat haalt niet alleen het kind in hun naar boven maar ook Shakespeare komt tot leven. 

Dominique heeft haar eigen ‘thoughtfullness-methode’ ontwikkeld en wil daarover speciale themaweekenden organiseren. Maar er moet eerst flink worden geklust; er is geen centrale verwarming, het pand is niet geïsoleerd en de minicamping moet nog worden gebouwd. Drie weken voor de officiële opening, stuiten de bouwers op een groot rioleringsprobleem. Het complete afwateringssysteem moet worden vervangen en dit kost zo’n 20.000 euro

2. Denken in oplossingen

Niet alleen de riolering van Maarten en Dominique moet worden vervangen. De aansluiting bij de buren is ook niet meer a norma. Hoe je slecht nieuws vertelt daar heeft Dominique haar eigen methode voor

Ondertussen barst het hoogseizoen los, ligt het terrein van Maarten en Dominique volledig overhoop en is de bodem van het leef- en klusbudget in zicht. Tijd voor plan B...

Ont-moeten

Wij vonden de plek waar we niet meer moeten, maar ont-moeten, waar we willen. Waar het uitzicht overweldigend is, de natuur prachtig en de rust voelbaar. We hebben ook de plek gevonden waar we nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen delen en ons thuis voelen. Waar ons normaal niet meer vanzelfsprekend is, maar waar we voelen dat we leven. Vlakbij twee heerlijke steden, Bologna en Florence, maar ver weg van de hectiek, omringd door het Italië waar wij van houden. De plek waar we tot onszelf zijn gekomen en waar we écht samen kunnen zijn.

‘Sogno d’oro’

Wij houden van heerlijk eten, lekker drinken, plezier maken én van de rust. We genieten als we mensen ontvangen en de magie van deze plek kunnen delen. Na een leven in de zorg en de drukte van Amsterdam volgden wij onze ‘Sogno d’oro’, onze gouden droom en vonden de rust van ‘La Chiave’, de sleutel tot ons geluk. We willen die sleutel graag met onze gasten delen en jullie een onvergetelijk verblijf verzorgen.

Herhaling uitzending 23 december 2022 om 23.40 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 16 februari 2021

Deel dit artikel