Officemanager Jolanda Roggeveen (51) verruilt haar rijtjeswoning in het Noord-Hollandse Wormer voor een oude bisschopwoning in het Griekse Kilada. Haar vriend Peter Kwast (50) was – voor hun ontmoeting - nog nooit in Griekenland geweest, maar ze heeft hem weten te overtuigen wat voor fantastisch land het is. Dat ze allebei amper een woord Grieks kunnen, mag de pret niet drukken.

Luxe B&B

Het stel heeft in het vissersdorp Kilada voor 300.000 euro een gedateerd buitenverblijf gekocht dat ze willen omtoveren tot een luxe Bed & Breakfast. De drie gebouwen op het terrein worden volledig gestript en ook de tuin moet worden aangepakt. 

Taalbarrière

Ze nemen een Duitssprekende, Albanese aannemer in de arm. De communicatie met de beste man verloopt al snel behoorlijk stroef. Nadat de eerste fouten op de bouwplaats zijn gemaakt, zit Jolanda er bovenop tot grote frustratie van de klussers. Als de aannemer aan haar vraagt of ze zich niet zo met alles wil bemoeien, lopen de gemoederen hoog op. En wanneer dan ook nog de afmetingen van het aangelegde zwembad niet kloppen, is de maat vol.

Maar Jolanda laat zich niet snel stoppen en brengt een nieuw motto in haar leven:

blockquote
‘Never assume, always check first.’
 

Ervaar de droom van Peter en Jolanda in Vogelvlucht 

Uitzending zaterdag 16 april terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel