In Ik Vertrek XL volgen we twee gezelschappen die een gedeelde droom najagen en een onderneming starten in het buitenland. We zien het wel en wee van Hans, Marja, Renzo, Wim en Ada in Italië en van Francine, Rinse, Jan, Fabienne, Oscar en Vanessa op Bonaire.

Rinse en Francine verruilen Nederland voor het altijd zonnige Bonaire. Samen met hun zoon Jan, zijn vriendin Fabienne en bevriende aannemers Oscar en Vanessa, bouwen zij vakantieappartementen van de grond af aan. Het vertrek gaat niet vlekkeloos, het afscheid valt zwaar en ook hun huisvesting is nog niet geregeld. Eenmaal op Bonaire aanschouwen Rinse en Francine voor het eerst de bouw en komen ze er achter dat het allemaal net even anders gaat dan in Nederland. Aannemer Oscar is lekker muren aan het metselen, maar de riolering is nog niet aangelegd.

blockquote
op Bonaire gaat alles net even anders dan in Nederland
 

Italië-fanaten Hans, Marja, Renzo, Ada en Wim besluiten samen hun droom waar te maken; de Italiaanse streek Friuli op de kaart zetten. Dit doen zij door ‘een pand met potentie’ om te bouwen tot groepsaccommodatie. Of het pand inderdaad potentie heeft moet nog maar blijken. De kozijnen zijn rot, en de gaten zitten in het dak. Het vijftal wil het pand redden van de ondergang en er moet flink geïnvesteerd worden. Maar de aankoop is nog niet rond, want er zijn tientallen erfgenamen die bezwaar mogen maken tegen de verkoop en daar nemen ze alle tijd voor. Al het geld dat ze in het pand steken is dus op eigen risico.

blockquote
Een pand met potentie in Italië
 
Uitzending zaterdag 27 augustus terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel