In Ik Vertrek XL volgen we twee gezelschappen die een gedeelde droom najagen en een onderneming starten in het buitenland. We zien het wel en wee van Hans, Marja, Renzo, Wim en Ada in Italië en van Francine, Rinse, Jan, Fabienne, Oscar en Vanessa op Bonaire.

Irritatie in Italië

Het gezelschap in Italië is nog steeds verdeeld over de vraag of ze al gaan investeren in het pand, waar ze nog geen eigenaar van zijn. Hans houdt wel van een gokje en is van mening dat risico nemen bij het ondernemerschap hoort. Vriend Wim gaat liever voor zekerheid. Hij wil geen geld meer uitgeven totdat de koop gesloten is.

In de uitvoering gaat het allemaal niet bijzonder vlot en dat levert de nodige frustraties op. Na een afspraak met bemiddelaar Andrea over de aankoop van het pand, krijgen ze een grote tegenslag te verwerken. Gaat dit ervoor zorgen dat ze de handdoek in de ring gooien? 

blockquote
Een gokje wagen of gaan voor zekerheid?
 

Dakloos op Bonaire

Op Bonaire zijn Rinse en Francine nog steeds dakloos. Ze hebben hun zinnen gezet op een appartementencomplex in aanbouw, waar ze tot de oplevering kunnen bivakkeren. Dat ze daarvoor geheel afhankelijk zijn van aannemers Oscar en Vanessa, vinden ze maar niks. Het gaat hen allemaal veel te langzaam. Maar daar moet het stel volgens Oscar en Vanessa maar aan leren wennen.

Ook op de bouwplaats krijgen ze te maken met deze Bonairiaanse manier van werken, tot grote ergernis van zoon Jan die vanuit Nederland niks anders kan doen dan toekijken. Het verrassingsfeestje voor Oscar biedt gelukkig enige afleiding, waar Vanessa ook nog blij nieuws te melden heeft. 

blockquote
Het gaat Rinse en Francine veel te langzaam
 
Uitzending zaterdag 3 september terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel