Twee gezelschappen, één gedeelde droom: een onderneming starten in het buitenland. In Ik Vertrek XL reizen Hans, Marja, Renzo, Wim en Ada af naar Italië om hier geheel verzorgde groepsreizen te organiseren. Francine, Rinse, Jan, Fabienne, Oscar en Vanessa worden gevolgd vanuit Bonaire, waar ze bouwen aan een appartementencomplex voor toeristische verhuur.

Verwarring in Italië

In Friuli is er nog altijd veel onduidelijk over de aankoop van het pand. Door de coronacrisis heeft niet alleen het werk maar ook de bezwaarperiode stilgelegen. De reparatie van het kapotte dak moet dus nog even wachten. Het gezelschap zet de schouders eronder en besluit gezamenlijk te gaan klussen.

Ze hebben een project met allemaal latjes, dat voor de nodige verwarring zorgt. Gelukkig kunnen ze bij de buren terecht om la dolce vita ten volle te ervaren. Ook krijgen Hans en Marja goed nieuws over hun huis in Nederland. Alleen belanden ze in plaats van in Italië, op straat...

Geldproblemen op Bonaire 

Rinse en Francine hebben een belangrijke afspraak bij de bank. Ze hopen meer te horen over de hypotheekaanvraag, want het geld raakt op. Eenmaal daar blijkt dat er nog wat stukken ontbreken en dat de aanvraag, die maanden geleden al gedaan is, niet eens is ingediend. Zolang er geen geld is, kunnen Oscar en Vanessa de bouw niet voortzetten, en de relatie met hen raakt daardoor ernstig bekoeld.

Jan en Fabienne keren na een intensieve werkvakantie weer terug naar Nederland. Daar neemt Jan een drastisch besluit om hun toekomst op Bonaire veilig te stellen. Fabienne wordt hierin niet geraadpleegd en komt voor een voldongen feit te staan...

Uitzending zaterdag 17 september terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel