Van geheel verzorgde groepsreizen in Italië tot een appartementencomplex voor toeristische verhuur op Bonaire. In Ik Vertrek XL volgen we twee gezelschappen met één gedeelde droom: een onderneming starten in het buitenland. Hans, Marja, Renzo, Wim en Ada reizen af naar het idyllische Italië. Francine, Rinse, Jan, Fabienne, Oscar en Vanessa worden gevolgd vanuit het zonnige Bonaire.

Het hoofd boven water houden

Jan emigreert eingelijk naar Bonaire, terwijl zijn vriendin Fabienne in Nederland achterblijft. Ze noemen het een ultieme relatietest… Daarbij is de hypotheekaanvraag eindelijk rond en kunnen ze door met de bouw.

Maar de vreugde is van korte duur, want al snel stuiten Rinse en Francine op de nodige gebreken. Ze hebben geen vertrouwen meer in hun aannemer, en vragen om een second opinion. Alles duurt lang, en de financiële rek is eruit. Francine neemt een baantje om de het hoofd boven water te kunnen houden. 

Verdrietig nieuws

Nadat Hans en Marja vorige week op straat kwamen te staan, omdat hun huis in Nederland was verkocht en ze Italië niet in konden, kunnen ze nu eindelijk definitief naar Friuli emigreren. Tegelijkertijd is er grote onrust omdat het dak aan het schuiven is, en er een heel stuk dreigt af te breken. Dit probleem wordt echter totaal onbelangrijk als Hans ten val komt, en uiteindelijk aan de gevolgen hiervan overlijdt. Dit is een enorme klap voor Marja, Renzo, Ada, Wim en de overige familieleden. Ze vinden veel steun bij elkaar. 

In memoriam: Hans
In memoriam: Hans
In memoriam: Hans
Uitzending zaterdag 24 september terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel