Van het idyllische Italië tot het zonnige Bonaire. In Ik Vertrek XL volgen we twee gezelschappen met één gedeelde droom die werkelijkheid wordt: een onderneming in het buitenland.

Opbouwen in Italië

Na het overlijden van Hans, gaan Marja, Ada, Wim en Renzo weer aan de slag. Ze gaan verder in Hans’ voetsporen en zijn vastbesloten hun gezamenlijke droom af te bouwen. ‘We zullen aan hem denken, bij elke schroef die we erin draaien’, aldus Marja. Het gezelschap zal echter bijna boven zichzelf uit moeten stijgen om het voor elkaar te krijgen. Er moet namelijk nog een berg werk worden verzet, voordat ze de eerste gasten kunnen ontvangen.

Het glas is halfvol op Bonaire

Ook op Bonaire maken ze de balans op. Waar ze 2,5 jaar eerder met z’n zessen bouwden aan een pand, en aan hun droom, bestaat het gezelschap inmiddels nog maar uit drie personen. Ooit was het plan om appartementen te verhuren, een kinderdagverblijf te beginnen en ex-gevangenen op het rechte pad te helpen. Maar daar is nog weinig van terecht gekomen. Wat overblijft is het eindeloze optimisme van Rinse, Francien en Jan. Het glas is immers halfvol. En dat alleen al is een feestje waard.

Uitzending zaterdag 1 oktober terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel