Inma en Ingrid hadden al eens samen de afspraak gemaakt om naar het buitenland te vertrekken als ze met pensioen zouden gaan. Ze besluiten om de stap nu al te nemen en vertrekken naar Alicante om een Bed & Breakfast te beginnen.

(Herhaling 22 november 2014)

Ingrid den Drijver (51) en Inma l'Ami (48) nemen bijna 15 jaar geleden allebei ontslag en gaan met een viskar op de markt staan. Ze zijn blij met hun keuze en doen het werk dan ook met veel plezier. Toch wordt het de laatste tijd fysiek te zwaar voor ze, waardoor ze steeds minder lol krijgen in het verkopen van vis. Inma en Ingrid hadden al eens samen de afspraak gemaakt om naar het buitenland te vertrekken als ze met pensioen zouden gaan. En omdat Inma half Spaans is, was de bestemming al snel bepaald. Ze besluiten om de stap nu al te nemen en vertrekken naar het zuiden, waar ze voor de tweede keer aan een nieuwe carrière gaan beginnen.

Het stel vertrekt naar een klein dorpje in de buurt van Alicante om daar een pand te huren waar ze een Bed & Breakfast in gaan beginnen. Het afscheid van de viskar en hun vrienden en familie valt de vrouwen zwaar en Inma's Spaanse moeder, die ook in Nederland woont, heeft veel moeite met het vertrek van haar dochter. Ondanks dit verdriet vertrekken ze toch vol goede moed naar hun nieuwe woonplaats en beginnen aan het opknappen van het pand, zodat ze snel gasten kunnen ontvangen. Maar dan slaat de heimwee toe.

Lees ook: Hoe gaat het nu met Ingrid en Inma?

Deel dit artikel