Wat een jaar of vijf geleden begon als een mijmering over het verhuren van wat kamers in een schattig huisje op het Franse platteland, is uiteindelijk ontaard in een volwaardige, full-time onderneming .

Een ondernememing waarbij we in onze Maison d’Hôtes vijf kamers verhuren, table d’hôtes verzorgen en, in het zomerseizoen, een viertal huurtenten naast nog twee vrije campingplaatsen aanbieden. Dat ons dat niet allemaal is komen aanwaaien, was in de uitzending van Ik Vertrek al te zien. Maar dat hoeft ook niet; alle goede dingen kosten immers tijd.

En dankzij de hulp en inzet van onze lieve familie, vrienden en zelfs (inmiddels oud-) collega’s, is het ons gelukt om minder dan twee jaar na de sleuteloverdracht de deuren van Côté Verger te openen. Het was erg bijzonder om ons hele emigratieavontuur te laten volgen door de crew van Ik Vertrek. Bij tijd en wijle erg intensief, maar vooral heel erg leuk en we hebben ook veel lol gehad tijdens de opnamedagen!

We hebben nu net onze eerste hoogseizoen achter de rug en kijken daar meer dan tevreden op terug. Wat een genot om zoveel verschillende mensen bij ons te mogen ontvangen en zulke leuke ontmoetingen te hebben. Wanneer we zien dat onze gasten het naar hun zin hebben (en zich vaak ook goed vermaken met andere gasten die ze pas hier ontmoet hebben), en dat ze heerlijk tot rust komen bij ons, dan genieten ook wij intens. Dit is waar we het voor doen, dit is waar we energie van krijgen!

Voor de komende periode hebben we een heleboel plannen. We zijn bijvoorbeeld bezig met het opstellen van een fijn herfst- en een fantastisch kerstarrangement. Het huis en de tuin zullen verder worden verfraaid en op termijn zullen de schuren deels worden omgebouwd tot gîtes (vakantieappartementjes). We willen workshops gaan organiseren, ons prachtige plekje als trouwlocatie aanbieden en enkele keren per jaar een openlucht filmavond in de tuin organiseren. Er moet een plekje komen voor de verkoop van Esther’s ontwerpen en dan zijn er ook nog de stroopwafelijzers. Ja, we weten het: we hebben meer ideeën dan tijd om dat alles te verwezenlijken ;). Maar dat geeft helemaal niets, zo lang we maar bezig kunnen blijven met datgene wat onze gasten -en daarmee ook ons-  gelukkig maakt 

Ben je benieuwd geworden naar onze Maison d’Hôtes of de vorderingen in & om het huis? Ga dan naar onze website of abonneer je op onze nieuwsbrief! Uiteraard kun je ons ook vinden op Facebook en Instagram. Heel graag tot ziens bij Côté Verger in Montazeau!

Alexander en Esther Hendriksen

Kijk de aflevering terug

Deel dit artikel