(Uitzending 3 februari 2018) Seizoen 2017 is boven verwachting afgesloten. De B&B heeft erg goed gedraaid in dit eerste jaar, dat hadden we niet durven dromen. Het ontvangen van gasten is ons zeer bevallen. Soms nog een beetje zoeken naar de juiste wegen natuurlijk.

Voor komende zomer maken we een paar kleine aanpassingen. Zo gaan we bijvoorbeeld enkele dagen per week maaltijden verzorgen (table d'hôtes). Gezellig met zijn allen aan een lange tafel. Er is vraag naar en we vinden het gezellig om onze gasten op deze manier beter te leren kennen. En daarna natuurlijk bij een klein kampvuurtje met een glas wijn natafelen...

Metamorfose

Mike bouwt websites voor camping en B&B’s en de opdrachten stromen binnen. Eigenlijk gaat het zo goed, dat hij de afgelopen 3 maanden niet veel is toegekomen aan het werken aan het huis. Van de week werd de grap al gemaakt dat 'Help mijn man is klusser' het volgende programma wordt waar we aan mee gaan doen, haha. Behalve met webdesign, is hij ook bezig met de nieuwe Metamorfose deelnemers. In het eerste seizoen is dit personal trainer programma echt een geweldige ervaring geweest. Deels door de resultaten van de deelnemers natuurlijk, maar zeker ook doordat Mike daar helemaal in zijn element van raakt. Komend seizoen gaan we dit niet alleen individueel maar ook in een klein groepje aan bieden. Daardoor kan de prijs wat omlaag, en wordt het voor meer mensen interessant.

Onthaasten

Uiteraard zijn de gastenverblijven helemaal tip/top, alleen ons eigen huis doet aan de binnenkant hier en daar nog denken aan een bouwput. Grappig genoeg wisten we dit ook van tevoren. We leven toch veel meer buiten en dan ben je liever daar bezig dan binnenshuis. Alles op z'n tijd.

Hier kom je in alle rust tot de conclusie dat het leven zoooo simpel kan zijn. Het is eenvoudig: bomen kappen en zagen voor brandhout, en dan 's avonds met zijn vieren bij het vuur in de keuken zitten (omdat de rest van het huis veel te koud is). We voelen ons er gelukkig bij. Misschien categorie oude lullen, maar we genieten ervan ;-)

Het is een cliché, maar wanneer we mensen spreken in Nederland (we zijn een paar keer geweest: kerstdagen etc), dan merken we allebei al dat we al behoorlijk onthaast zijn. Het is wonderbaarlijk om te zien waar mensen zich in Nederland soms druk om maken. Dan voelt het goed om daar na een paar dagen weer uit te kunnen stappen, terug naar de rust.

De kinderen

Yara is verliefd geworden op een jongen uit het dorp! Helaas is hij engels, beetje jammer ;-) Het is een echte love-story geworden, leuk om van zo dichtbij mee te maken. In de 'Ik vertrek' aflevering is hij ook te zien, op een wit paard dacht ik. Haha.

Richard begint al aardig frans te spreken. Hij heeft een paar Franse vrienden op school, en dan gaat het spreken van de taal erg snel. Hij is ook erg graag gezien bij de meisjes, waardoor hij het leuk vindt om naar school te gaan. Als de laatste paar uur uitvallen, hoef ik hem niet op te halen omdat hij liever met de schoolbus terugkomt. Erg handig.

De kinderen die niet zijn meeverhuisd missen we enorm. Dat wisten we van tevoren, maar het is toch even slikken soms. Gelukkig hebben we al een familie-weekendje gehad ergens in Normandië, waar iedereen naar toe kwam met aanhang. Drukke boel en ouderwets gezellig. Dat gaan we zeker vaker doen, misschien wel iets langer dan een weekend.

Formidable

We vonden het erg leuk en ook leerzaam (je leert veel over jezelf ??) om mee te doen met 'Ik vertrek'. Het eerste uur voelt het heel vreemd, maar je raakt er al snel aan gewend dat er constant iemand achter je aanhuppelt. Leuk om nu ook onderdeel te zijn van het lievelingsprogramma van familie, vrienden en collega's.

Op dit moment zijn we druk bezig met het in orde maken van een gezellig nieuw onderkomen met schitterend uitzicht, dat ook verhuurd kan worden in de zomer.  We kunnen niet wachten tot we de eerste gasten van 2018 kunnen verwelkomen. Er is hier de afgelopen periode zoveel regen gevallen, dat we een kurkdroge zomer verwachten!

A bientôt,

Yara, Richard, Mike en Marian van Zadelhoff

B&B Formidable  

Saint Julien le Petit

Deel dit artikel