(uitzending 20-1-2018) Wat een geweldig avontuur zijn we, alweer twee jaar geleden, aangegaan. Elke dag worden we nog verrast door nieuwe dingen bij ons op het terrein en in de buurt, waardoor we eraan herinnerd worden wat voor bijzondere plek Bély Bas eigenlijk is.

Doordat er meer tijd vrij is, omdat de verbouwing is afgerond, trekken we steeds meer de natuur in met de honden en paarden. Heerlijke lange stapritten door het bos, af en toe bukken voor een tak, maar vooral genieten van de omgeving en de beeldschone natuur.

in bedrijf...

De groepsaccommodatie is in bedrijf en ontvangt in februari weer haar eerste gasten na de winterstop. We gebruiken de accommodatie het komende jaar ook voor een aantal cursussen en workshops die we zelf organiseren. Daarnaast hopen we weer vele ondernemers te ontvangen die met hun groepen bij ons langskomen. De WiFi werkzaamheden lopen ook rustig door. Het is leuk om te ervaren hoe enthousiast iedereen reageert als we vertellen over de mogelijkheden en hoe blij de gasten van de klanten zijn met een degelijk WiFi op de camping of in hun vakantiehuis.

Hoewel het platteland van Frankrijk in de winter een beetje in slaap valt en pas in het voorjaar weer gaat leven, hebben we al veel plannen voor de toekomst. We kiezen er voor om in 2018 eerst de kwaliteit op een nog hoger niveau te brengen, waarna we in 2019 bezig gaan met het ontwikkelen van andere leuke dingen, die ons plekje in zuidwest Frankrijk nog meer tot z’n recht laat komen.

emigratie

Als we twee jaar terug in de tijd zouden gaan en opnieuw met de kennis van nu voor de keuze van emigreren staan, zouden we de keuze nog precies zo maken als we gedaan hebben. Het heeft ons nu gebracht waar we zo naar op zoek waren: weg uit de drukte, weg uit de stress. En alleen maar werken met leuke mensen.

We hebben geen dag heimwee gehad en ook geen behoefte om terug te gaan naar Nederland. We vragen ook niet meer aan onze gasten om stroopwafels en hagelslag mee te nemen. Het contact met familie en vrienden is eigenlijk veel intensiever geworden - als ze langskomen dan ben je direct een paar dagen samen wat alle tijd geeft voor verdieping.

We hebben ontzettend genoten van het afgelopen jaar en raden iedereen aan die twijfelt over emigreren om het, zodra je de kans krijgt, gewoon te doen. Zo’n mooie droom mag je niet laten schieten.

Groet, Michiel en Sibel

Bély Bas - Cuzorn Frankrijk

Kijk hier de uitzending van  20-1-2018 terug

Deel dit artikel