Achterhoekers Jurgen Lieftink (52) en Marieke Legters (37) houden van het goede leven en daar hoort een goed glas wijn bij. Ze hebben – naast hun goedlopende makelaarskantoor - een eigen wijnhandel en organiseren wekelijks een proeverij. Ondanks dat ze niks te klagen hebben, dromen ze al jaren van een nieuw bestaan in Italië.

 Herhaling uitzending 24 december 2022 om 17.05 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 13 maart 2021  

16-3-Jurgen-en-Marieke.jpg
Jurgen en Marieke
16-3-Jurgen-en-Marieke.jpg

Op Sardinië hebben ze een vrijstaande woning met eigen wijngaard gekocht. Hier willen ze geen Bed & Breakfast, maar – hoe kan het ook anders - een Bed & Wine starten! In plaats van een ontbijt krijgen de gasten iedere dag een wijnproeverij met lokale hapjes.

blockquote
De manier van leven daar is mooier, de lucht is schoner en de mensen zijn vriendelijker
 

Jurgen en Marieke zien het al helemaal voor zich. Alleen wil de verbouwing niet heel erg vlotten; het is veel meer werk dan gedacht, de installateur komt niet opdagen en de kosten vallen hoger uit. Wordt het een nieuw gelukkig leven op Sardinië of een heel snel retourtje Achterhoek?  

1.  Coronacoup

Vanwege het coronavirus zitten Jurgen en Marieke in lockdown, waardoor ook de werkzaamheden vertragen. Om de stemming er een beetje in te houden, kiest Jurgen voor een wel heel bijzondere  kapsel. 

2. Tegelen

Marieke heeft hoge verwachtingen van Jurgen want hij beweert dat hij zelf kan tegelen! Maar hij heeft het nooit gedaan, en denkt dus dat hij het wel kan…

Herhaling uitzending 24 december 2022 om 17.05 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 13 maart 2021) 

Kijk de uitzending terug op NPO Start

Deel dit artikel