Ruim tien jaar lang was Marc Waltman (57) programmamanager van ons programma Ik vertrek. Dit heeft hem geïnspireerd, want nadat hij talloze emigratiedromen in vervulling heeft zien gaan, vertrekt hij zelf met de liefde van zijn leven Madelon Walters (52) om hun eigen droom te leven. (herhaling van 30-3-2021)

9-2-2021-Marc-en-Madelon.jpg
Marc en Madelon
9-2-2021-Marc-en-Madelon.jpg

De Amsterdammers emigreren naar Spanje. In de buurt van het landelijke Comares willen de twee tortelduifjes een illegale olijfoliemolen ombouwen tot een ‘kind-onvriendelijk’ boetiekhotel met zes luxe kamers en restaurant. Over veertien maanden willen ze hun eerste gasten ontvangen...

Voordat het zover is, moet er eerst flink worden verbouwd; dat wordt de taak van Marc. Madelon blijft nog even in Nederland om met haar foodtruck de kost te verdienen en komt tussendoor naar Spanje. Gaat het de twee geliefden lukken één jaar lang gescheiden te leven?

En hoe goed is Marc zelf in verbouwen en emigreren? Na zoveel voorbeelden te hebben meegemaakt, zou hij beter moeten weten. Maar terug is geen optie en Marc en Madelon hebben alle steun van moeder Geertje en ook Madelon heeft alles al in haar hoofd uitgedacht. 

1. Wijze raad

Marc helpt zijn moeder met tuinieren en hij heeft een sterke band met haar. Over het vertrek van Marc en Madelon heeft moder Geertje maar één ding te zeggen: ‘Leef zo veel mogelijk leven!’ want als je het nu niet doet ben je te oud!

2. Full steam ahead 

Marc en Madelon bespreken de verbouwingsplannen van hun toekomstige boetiekhotel. Het lijkt erop dat er toch nog een hoop moet gebeuren om binnen veertien maanden open te kunnen. Maa gelukkig is de restaurant tuin in Madelons hoofd al helemaal klaar...

Herhaling uitzending 20 augustus 2022, 22.05 uur op NPO 1 (eerder uigezonden op 30 maart 2021)

Kijk de uitzending terug op NPO Start
Deel dit artikel