Marleen Nolte (55) en Frans Vercammen (58) vertrekken samen naar de Creuse in Frankrijk. Hun rijtjeshuis in Almere wordt verruild voor een grote boerenhoeve in het groene Franse landschap de Creuse. (Herhaling van 10-11-2016)

In het gehucht Basville willen ze een chambre d'hôtes mét table 'd hôtes en twee gîtes beginnen. Wie zin heeft in escargots of foie gras heeft pech, want wat ze serveren zal biologisch én vegetarisch zijn. Maar voor het zover is, moet er eerst worden verbouwd.

doe-het-zelf

Het budget is beperkt en de hoeveelheid werk maar nauwelijks te overzien. Vol goede moed slaat het stel aan het doe-het-zelven. Houtworm bestrijden, tegelen, leidingen leggen; Marleen en Frans draaien hun hand er niet voor om. Maar dan stuiten ze op een probleem van heel andere orde: het doucheputje past niet. Alle soorten, maten en modellen worden uitgeprobeerd, maar niets werkt.

Ondertussen zouden ze bijna vergeten dat het lekke dak ook nog gerepareerd moet worden. De tijd verstrijkt en Frans en Marleen ploeteren door. Of ze dit toeristenseizoen hun eerste gasten kunnen verwelkomen met een vegetarische hap, blijft nog even de vraag.

Herhalingsuitzending zaterdag 28 maart 2020 om 23.30 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending hier terug te zien)

Deel dit artikel