Na jarenlang hard werken in een stomerij en in de file staan, is voor Henny (46) de koek in Nederland op. Ze is alle regeltjes en het gestreste leven zat. Haar man Patrick (48) wil al veel langer vertrekken naar Frankrijk. Dus waarom niet nu?

Andere koek

Voor slechts 40.000 euro hebben ze een kleine boerderij gekocht in het Franse gehucht Benayes dat ze gaan omtoveren tot chambres d’hôtes. Daarnaast is Patrick van plan een gat in de Franse markt te gaan vullen: hij gaat vanuit een foodtruck stroopwafels verkopen op de markt. 

Onaangename verrassingen

Na een emotioneel afscheid, wacht hen op hun nieuwe plek een onaangename verrassing. De waterleiding is kapotgevroren, waardoor ze meteen last hebben van een fikse lekkage. Bovendien wordt het pand bewoond door allerlei ongedierte. De twee moeten noodgedwongen uitwijken naar een tijdelijk onderkomen. Al snel lopen Patrick en Henny tegen de vele klussen aan en het bouwbudget van 25.000 euro begint ook al aardig te krimpen.

blockquote
Plannen gaan nooit zoals je ze gepland hebt
Patrick

Het leven in Frankrijk blijkt toch niet zo romantisch te zijn als ze voor ogen hadden en de taal is ook niet zo makkelijk als gedacht:

1. Geen planning, geen stress

Volgens Henny haar planning zou het dak allang dicht moeten zijn. Dat is helaas niet gelukt. En in de gastenkamers is ook nog amper iets gebeurd…Maar Patrick heeft geen schema en kan daardoor niet achter raken: ‘’Je gaat niet naar Frankrijk om te stressen.’’ 

2. Moutons?

Patrick en Henny hebben nog maar net voet in Frankrijk gezet of de buurman komt een kijkje nemen. Maar wat wil de buurman hen nu eigenlijk duidelijk maken? Dan was een snelcursus Frans toch wel fijn geweest...

Kijk de uitzending van 11 november 2021 terug op NPO Start
Deel dit artikel