Na een zonovergoten vakantie op Kreta komen Ronald Jongema (50) en Janine Bosman (47) tot de conclusie dat ze niet blij zijn met het leven dat ze tot dan toe leiden. Janine hopt van baan naar baan, maar zit nergens echt op haar plek. Ronald werkt ruim tien jaar als serviceadviseur voor een groot automerk en vindt het welletjes. Ze zeggen hun baan op en vertrekken naar Frankrijk. (Eerder uitgezonden op 11 december 2020)

IV-11-12-Ronald-en-Janine.jpg
Ronald en Janine
IV-11-12-Ronald-en-Janine.jpg

1. Voor altijd samen

Ronald en Janine hebben allebei kinderen uit vorige relaties die ze in Nederland achter moeten laten. Janine haar dochter Lieke heeft het er erg moeilijk mee met het vertrek. Dus laten ze hun moeder-dochter band verenigen.

In de Vogezen hebben ze voor een 'prikkie' een gedateerde chambres d'hôtes gekocht. Na de overdracht gaan ze voortvarend te werk, want ze willen over zes maanden hun deuren openen en met een bouwbudget van 25.000 euro moet dat lukken. 

Met de Franse slag

Maar al snel stuiten ze op allerlei gebreken: er zit houtrot in de vloeren, alle kozijnen zijn toe aan vervanging en de kelder staat blank. Het onverminderde enthousiasme maakt plaats voor de nodige frustratie. De verbouwing wil maar niet vlotten en het zware werk eist zijn tol. Was hun oude leventje dan toch zo slecht nog niet?

2. Een mondje Frans

Na al het harde werk is het ook wel eens tijd voor een verzetje. En wat is er leuker dan een bezoekje aan de jaarlijkse kerstmarkt? Zo kun je ook nog eens de Franse taal spreken!

Herhaling uitzending woensdag 27 oktober 2021, om 21.35 uur op NPO 1 

Bekijk de uitzending op NPO Start

Deel dit artikel