Twee stellen, twee dromen. In deze follow up uitzending brengen we opnieuw een bezoek aan Ruud en Netty die in 2013 een chocoladewinkel in het Duitse Oberstdorf openden. En we nemen een kijkje bij de familie van den Hurk in Sevilla. Zij vertrokken in 2009 om een Bed & Breakfast te beginnen.

Ruud en Netty

Ruud en Netty uit Limburg vertrokken in 2013 naar het Duitse Oberstdorf. Zonder enige ervaring openden ze daar een chocoladewinkel. Het werd een groot succes. De chocolaatjes vonden gretig aftrek en de nieuwkomers werkten tien uur per dag. Eind goed al goed, zou je denken.

IV-13-3-Ruud-en-Netty-oud.jpg
Ruud en Netty 2013
IV-13-3-Ruud-en-Netty-oud.jpg

2019

Toch treffen we het stel zes jaar later niet in Duitsland maar in Oostenrijk, waar Ruud kaartjes verkoopt voor de skilift! Maar dat is niet waar de twee voor naar Mühlbach am Hochkönig zijn vertrokken. De drukte in de chocoladewinkel brak ze op. En ze hadden nog een andere droom...

Maarten, Monique en Sanne van den Hurk

Ook bij familie van den Hurk is niets meer zoals het was. De Brabanders vertrokken in 2009 naar Sevilla om Maartens droom te volgen: weg uit de dagelijkse sleur en een eigen Bed & Breakfast. Zijn echtgenote Monique en dochter Sanne gingen met lood in de schoenen mee. Al snel besluit Maarten, tot onvrede van zijn vrouw, om de koop uit te stellen totdat de huizenprijzen gezakt zijn. De verveling slaat toe en Monique en Sanne twijfelen ernstig aan hun toekomst in Spanje.

IV-13-4-familieVandenHurk-2014.jpg
Familie Van den Hurk 2009
IV-13-4-familieVandenHurk-2014.jpg

2019

Tien jaar later runt Monique een succesvol gastenverblijf in Espartinas en staat Maarten op het punt een bistro te openen in Sevilla. Dochter Sanne studeert rechten en de familie is uitgebreid met een klein Spanjaardje! Ondanks dat de zaken er goed voorstaan, is de Brabantse gezelligheid ver te zoeken in huize Van den Hurk. Gelukkig zijn ze hun zachte G niet verloren.

Uitzending zaterdag 13 april 2019 om 20.30 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending hier terug te kijken)

Deel dit artikel