Als we dansen, voelen we ons levendig. Biodanza is de dans van het leven en ook de droomwens van Paula en Peter die in Denemarken een natuurcamping zijn begonnen èn Biodanza op de kaart wilden zetten. Een Ik Vertrek uitzending waar we nog steeds heel blij van worden.

Biodanza?

Biodanza is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren en betekent letterlijk “ De dans van het leven’.  Biodanza is voor jong en oud, man en vrouw en kent geen pasjes. Je danst vanuit jouw beleving. 

De Chileense psycholoog en antropoloog Rolando Toro Araneda ontwikkelde Biodanza in de jaren ’60. Hij omschrijft het als een manier om je natuurlijke staat opnieuw te herkennen en te integreren. Met muziek, dans en elkaar als instrument om weer helemaal onze talenten eigen te maken.

blockquote
The organ for experiencing music is not the ear, but the body
Rolando Toro Araneda

Ik Vertrek

In 2014 vertrekken Paula en Peter naar Denemarken om een natuurcamping  te beginnen. Paula geeft Biodanza lessen en wil dat in Denemarken graag voortzetten. Als we het stel In 2016 nogmaals bezoeken is hun natuurcamping ‘Nature Feri’ een waar paradijsje. Paula’s droom om met Biodanza de wereld te veroveren is dan nog niet helemaal uitgekomen. ↑ bekijk het filmpje hierboven.

Paula, Peter en Marit
Marit, Peter en Paula
Paula, Peter en Marit
Update 2018

Paula en Peter hebben goed nieuws en laten weten dat het gelukt is om Biodanza te starten in Denemarken. ‘Sinds januari 2018 hebben we wekelijks een Deense Biodanza groep in onze grote gemeenschapszaal. Een mooie en gezellige groep die blijft groeien’

Deel dit artikel