Hij is de chef, zij de gastvrouw en een eigen zaak is alles wat ze willen. En dus verruilen Ruby en Bob Verdonk het Noord-Hollandse Graft voor het Franse Riscle waar ze een klein restaurantje Resto Le Pigeonneau kunnen huren.   Uitzending donderdag 7 juni 2018, 21:30 uur op NPO 1 (hh 22-4-2016)

De kinderen Tygo (10) en Kick (6) gaan ook mee in dit grote avontuur. Ze hebben er zin in, maar de opa’s en oma’s zijn minder enthousiast over deze wilde plannen. Ze huilen tranen met tuiten over het feit dat hun zo geliefde kleinkinderen nu in ene niet meer om de hoek, maar 1.300 kilometer verderop wonen. 

Kunnen ze daar wel wennen op de Franse school? En bovendien: wie moet de kleintjes naar bed brengen als hun vader en moeder overuren draaien in hun eigen restaurant? Allemaal zorgen voor later, want eerst is er nog een praktisch probleem: de financiering is niet rond. Het eigen huis in Graft is nog niet officieel verkocht en daar valt of staat alles mee. Wordt het een nieuw gelukkig leven in Riscle of een heel snel retourtje Graft? En dan hebben we het niet eens over de menukaart.

Uitzending 7 juni 2018 (hh 22-4-2016) 

Deel dit artikel