Dochter Iris heeft haar draai al gevonden en weet dat het voor haar ouders wennen wordt om hier te wonen. Niet alles is binnen no-time gedaan en soms moet je twee uur wachten op een papiertje. Het is Curaçao, hè?

In 2009 komen Dianne (51) en Frenk (52) Megens voor het eerst op Curaçao en zijn op slag verliefd op het eiland. Bij thuiskomst zetten ze meteen hun huis te koop. Ze zijn vastberaden om samen met hun twee zoons en dochter Iris naar Curaçao te emigreren. Helaas lukt het ze maar niet om hun huis te verkopen en meer dan overwinteren op het Antilliaanse eiland is voor hen niet mogelijk.

Hun droom komt na vijf jaar eindelijk uit 
Hun dochter is inmiddels aangestoken door het Curaçao-virus en heeft er al een baan gevonden als dolfijnentrainster. Na vijf jaar wordt dan eindelijk het huis in Nederland verkocht en nog geen maand later hebben Dianne en Frenk een huis in Julianadorrp op Curaçao gevonden waar ze in vier kamers gasten gaan ontvangen.

Race tegen de klok
In Nederland hebben ze een week de tijd om hun huis leeg te maken en op te leveren en in Curaçao hebben ze een maand om het huis klaar te maken voor de gasten. Hun twee zoons blijven in Nederland achter. Grote aanpassingen kunnen ze helaas niet doen, want al het geld zit in de aankoop van het huis. Het is belangrijk dat er snel gasten komen, zodat er snel geld in het laatje komt.

Uitzending Ik Vertrek donderdag 14 juni 2018, 21.30 uur op NPO 1 (hh 17-1-2015)

Abaai Resort

Deel dit artikel