Woonruimte is moeilijk te vinden voor Francine en Rinse op Bonaire. Maar daar heeft dit vindingrijke duo iets op bedacht. Ze hebben hun intrek genomen in een container. Wat zijn de do's en dont's voor als je zo klein gaat wonen op een zonnig eiland? Ze geven 6 tips!

Tip 1: Stel je mind erop in 

"Het is een kwestie van de juiste instelling. Bedenk van te voren: Ik ga dus heel veel luxe opgeven. Als je al van kamperen houdt, dan valt het in dat opzicht al reuze mee. Wij zijn al vaak, met veel plezier, ook met de boot en tent op pad geweest en dat vonden wij ook al iets hebben."

Tip 2: Geen airco, maar een ventilator

"Mensen willen per se een airco, maar daar ga je al de fout in. Wij hebben alleen een ventilator. Deze maakt alleen maar wind, want als je vanuit de airco naar buiten loopt is het contrast veel te groot. Plus je wordt er verkouden van, blijf liever in Nederland als je niet tegen de hitte kan."

Tip 3: Wees tevreden met wat je hebt 

"De luxe van een fatsoenlijke douche hebben we niet, maar je moet een beetje creatief zijn. Je maakt iets van houten platen en ben daar dan ook gewoon tevreden mee. Gelukkig heb ik Francine en zij kan daar goed tegen", aldus Rinse. 

Tip 4: Neem ramen mee

"Als je in een container gaat wonen, neem ramen mee. En zorg dat je ze open kunt zetten, zo kun je ook wind binnen krijgen. Dat is wel belangrijk natuurlijk."

Tip 5: Zorg voor een dak

"Een dak is een must, als de zon daar de hele dag op straat te branden. Het dak hebben we gemaakt van hout en golfplaten, die heb ik aan elkaar gelast en erop gemonteerd."

Tip 6: Ga naar buiten!

"Wij leven gelukkig veel buiten, dat is heel fijn. Je moet wel echt houden van het buitenleven, daarvoor zijn wij ook op Bonaire."

Deel dit artikel