De langgekoesterde droom van Justus en Annemiek Dierick komt na jaren uit. Ze gaan een camping runnen in het Zuid-Franse Castellane. Negen jaar later bezoeken we Castillon de Provence opnieuw en alles lijkt veranderd. We treffen Justus alleen op de camping. Na 27 jaar huwelijk heeft Annemiek voor een ander leven gekozen.

Net als op Castillon is het hier hoogseizoen en blijft er weinig tijd over voor een privéleven. De kinderen vermaken zich ook hier op de camping prima, vooral met het gezellige team van medewerkers. We proberen bewust momenten te vinden om even samen te eten of iets te drinken. Ze hebben nu twee huizen en twee campings waar ze zich allebei thuis voelen. Ze lijken  na een moeilijke periode hun evenwicht weer te hebben gevonden.

Na bijna 2 jaar mis ik onze mooie Naturistencamping, het team en de fijne gasten minder. Toch blijven er moeilijke momenten. Als ik hoor dat het goed gaat en ik er graag bij had willen zijn. Maar ook als het niet gaat en ik graag had willen helpen. Helaas heb ik deze kans na mijn vertrek na het seizoen van 2013, niet meer gekregen. Ik vind het moeilijk dat Justus door mijn keuze de camping nu alleen moet runnen. Voor de vele trouwe gasten vind ik het heel lijn dat hij ondanks deze grote tegenslag in zijn leven, wel door wilde gaan en er niet voor heeft gekozen om de camping te verkopen. Gelukkig wordt hij bijgestaan door lieve medewerkers en heb ik gehoord dat hij sinds een tijdje een vriendin heeft. Ik ben blij dat hij niet meer altijd alleen boven op de berg zit als de kinderen hier zijn.

Op dit moment is er voor mij en Rendal nog geen vooruitzicht op een eigen naturistencamping. Daarvoor moet financieel eerst alles afgehandeld zijn en dat is het nog lang niet. Als het gaat lukken wordt het een kleine camping, dicht bij de natuur met weinig animatie maar wel met een restaurantje met goede eerlijke maaltijden. We willen ons graag vestigen in het prachtige gebied in de buurt van Carcassonne. Als we daar zijn bij vrienden genieten we enorm van de ruimte, de rust en prachtige vergezichten over de glooiende velden met de Pyreneeën als decor. Het voelt als het echte authentieke Frankrijk met kleine dorpjes met Brocantes en rommelmarkten.

We houden u graag op de hoogte. Als u ons wilt volgen kunt u een e-mail sturen naar [email protected]

Heel graag tot ziens!

Rendal en Annemiek Engelbertink
Residences du Lac de Castillon

Deel dit artikel