In de uitzending van 9 februari 2021 zien we hoe Carlos en Colinda in Spanje een leven zonder regels en bemoeienis hopen te kunnen leiden. Past de Spaanse mentaliteit hen en is hun droom uitgekomen?

Een update vanuit Bellreguard

Met ons gaat het goed! Als ik, Colinda, met de hond Blitz wandel tussen de sinaasappelvelden of door de dorpsstraatjes, dan word ik door de geuren herinnerd aan vakanties. En ondanks het harde werken voelt het nog steeds alsof we op vakantie zijn. Het uitzicht dat we zien als we naar het dorp rijden, met de kerk en bergen op de achtergrond is fantastisch. Dan denken we: wauw, hier wonen we gewoon! Voor ons voelt het nog steeds als een lot uit de loterij, dat wij hier onze droom mogen leven. 

Een extra keuken 

Voorlopig zijn we nog iedere dag aan het klussen en we zien het huis 'groeien'. Inmiddels zijn de nieuwe kozijnen geleverd en staan deze klaar om geplaatst te worden. Momenteel zijn we bezig om de keuken op de bovenverdieping helemaal in orde te maken, zodat er vanuit daar ook een top ontbijt geserveerd kan worden.

We hopen in maart zo goed als klaar te zijn en helemaal open te kunnen. Hopelijk kunnen we dan, als de situatie het weer toelaat, ook gasten ontvangen. Voor iedereen die in de buurt komt: je bent van harte welkom! De typische Spaanse sfeer en omgeving met alle wandel- en fietsroutes, de zee en bergen en dat alles midden tussen de sinaasappelvelden. Er is voor ieder wat wils!

Dealen met de dingen die op je pad komen

Het afgelopen jaar is er een met ups en downs geweest. Toen we in november 2019 vertrokken had niemand verwacht dat de wereld er een paar maanden later heel anders uit zou zien. We zijn blij dat we allebei flexibel zijn in het switchen van plannen. We zijn ‘’redelijk goed’’ georganiseerd vertrokken naar Spanje. Als we van te voren hadden geweten dat het coronavirus zou uitbreken, dan hadden we onze plannen waarschijnlijk een jaar uitgesteld. Maar aan de andere kant was er dan wel weer iets anders geweest. Het leven verloopt nu eenmaal nooit vlekkeloos en we moeten dealen met de dingen die op ons pad komen. 

Afstand

Het gemis van onze zonen is vanwege corona, veel erger dan verwacht. Met name het gemis van onze oudste zoon. De jongste zoon is hier gelukkig al twee keer geweest. Voor onze oudste zoon is dit helaas nog niet gelukt. Vanwege alle wisselende maatregelen en reisadviezen is zijn geplande reis al twee keer niet doorgegaan. We gingen ‘’maar’’ naar Spanje, maar door corona is dat ineens heel ver weg geworden. Onze oudste zoon heeft nu een vlucht gepland staan in maart, maar gezien de strenge maatregelen zowel in Nederland als in Spanje lijkt dat niet door te gaan. Gelukkig kunnen we wel videobellen, iets wat we dan ook vaak samen doen!

blockquote
we zijn hier helemaal op ons plek
 

De droom die we achterna gingen is door corona anders gelopen dan gepland. Maar desondanks zijn we hier helemaal op onze plek! De gemoedelijkheid, vriendelijkheid en het weer zijn hier zo geweldig dat terugkeren naar Nederland geen optie meer is. Ook het feit dat we zo vlak aan zee wonen is een hele fijne bijkomstigheid, waar we regelmatig van profiteren! 

Adiós, Carlos & Colinda


Deel dit artikel