Mohammed Germiani (35) vluchtte uit Irak en bouwde in Nederland een bestaan op. Hier leerde hij ook het kaasmaken. In Noorwegen is hier vraag naar, dus hij besluit samen met zijn vrouw Lida (37) en kinderen Tara (8) en Yaro (4) te vertrekken.

(Bekijk de follow-up van de familie Germiani)

Nu hebben we zeeën van ruimte, heerlijk.

De verkoop van de kaas is nog steeds in stijgende lijn. De naam van de kaasmakerij is veranderd van Valdres Ost naar Valdres Meieriet (van kaas naar zuivelbedrijf). We zijn druk bezig om nieuwe produkten te ontwikkelen die over een maand of 2 op de markt zullen komen. We werken op moment met 3 vrouwen en 2 mannen in de kaasmakerij.

Naast de kaasmakerij staat een huis, dat we gekocht hebben. Dus na 9 jaar Noorwegen hebben we nu eindelijk een eigen huis. We zijn flink aan het klussen, maar het wordt mooi! We hebben eindelijk het gevoel dat we onze plek gevonden hebben hier. We hebben sinds kort ook onze eigen groentetuin, kippen, een varken en bijen.

Ook voor de kinderen is het fijn dat ze nu een eigen plek hebben en eindelijk een leuk ingerichte slaapkamer hebben. Het gaat goed met de kinderen. De jongste gaat na de zomervakantie naar de middelbare school en de oudste begint na de vakantie aan haar laatste 2 jaar VWO (Engelstalig).

Groet, Hamma, Lida, Tara en Yaro Germiani

Deel dit artikel