Renske en Pieter van der Vlis gaan in 2007 met hun pleegzoon naar de Dordogne om een motorcamping over te nemen.

(Bekijk de follow-up van de familie Van der Vlis)

Wij hadden een droom en wilden die waarmaken zodat we later niet hoefden te zeggen van 'hadden we maar' .

In 2006 hebben wij deze prachtige motorcamping kunnen overnemen waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Wij zijn uit Nederland vertrokken, ver weg van de drukte, files, herrie en ratrace.  Dit werd een groot succes, veel tijd samen doorbrengen en een compleet ander leven. Er moest heel veel gebeuren om de camping weer op een goed niveau te brengen. Maar dat vonden we geweldig. Het was voor ons niet werken het was een 'WAY OF LIFE'.

Onze motorcamping werd weer bekend in heel Europa, en daar buiten, om zijn gastvrijheid en relaxte sfeer. Het grootste compliment was wel dat een bekende Amerikaanse Rockster, die ons regelmatig bezoekt, onze camping omschrijft als een flashback to the sixties in California. En zo is het tot op de dag van vandaag.

Helaas besloot mijn Pieter in 2011 volledig onverwacht dat hij niet verder wilde en stapte uit het leven. Voor ons nog steeds onbegrijpelijk maar er is niets anders te doen dan zijn keuze te respecteren en verder te gaan. Inmiddels draai ik de camping 5 jaar alleen, met hulp van mijn fantastische zoon Gabriel en vrienden en het gaat heel goed. Ieder jaar wordt het drukker. Heerlijk om mee te maken dat onze droom werkelijkheid is geworden. Pieter zou trots zijn.

Volgend jaar is ons 10 jarig jubileum en voor mij was dit de aanleiding om de camping te koop te zetten. Het wordt me te zwaar en helaas gaan bij mij ook de jaartjes tellen. Het wordt tijd om een nieuwe start te maken.

Gabriel is bijna 21 jaar en studeert in Bordeaux Chinees en Engels voor het 2e jaar. Als alles goed gaat trekt hij over niet al te lange tijd de wijde wereld in. Hij heeft een goede basis meegekregen hier op de camping om alles uit het leven te halen wat er in zit. Kleine kinderen worden groot, ik gun hem een fijn leven vol avontuur en liefde.

Het seizoen 2015 is al weer in volle gang met fijne gasten en prachtig weer. Ik ga er weer van genieten misschien voor het laatste jaar.

Deel dit artikel