Wij hebben vooral ervaren dat je je leven niet kunt plannen, en ook al komt er een ommekeer in je leven, je moet doorgaan en weer iets opbouwen om te kunnen doen wat echt in je hart ligt. We zouden ook iedereen willen aanraden, ga je passie achterna en doe in je leven wat je echt graag wil… Je moet er hard voor werken maar uiteindelijk lukt het..

blockquote
Wish it…dream it…go for it
Dimitry, Marcia & Renate

Our Little Farm in Zweden 
Op dit moment werken Dimitry en Marcia nog (bijna fulltime) naast de Farm om te kunnen opbouwen waar ze graag naartoe willen, ze hopen in de toekomst minder te kunnen werken en zich meer op de Farm te kunnen concentreren. “We zijn samen op 0 begonnen en hebben vakantiehuisjes schoongemaakt, op een camping gewerkt en verfprojecten gedaan, we pakten al het werk aan wat er was”. Ondertussen hebben we op de Farm door creatief te zijn veel zelf kunnen maken en bouwen.

Dimitry heeft daarnaast werk gevonden als kraanmachinist, waar hij tot op heden fulltime werkt. Marcia werkt parttime in een Dierenkliniek, waardoor ze ook een topverzorging aan hun dieren kunnen geven. De voordelen van de banen naast de Farm zijn dat ze meer mensen hebben leren kennen en de taal nog beter beheersen.

Renate heeft haar eigen huisje op de Farm waar ze weer met vol enthousiasme de paarden verzorgt en ze samen met Marcia de ritten begeleidt. Dimitry zorgt er in de zomer voor dat al het hooi van het land gehaald wordt om de voorraad voor de winter aan te vullen, “door het hele hooiproces zelf te doen weet je ook wat je geeft aan de paarden”. Dimitry probeert er ook zoveel mogelijk bij te zijn als er gasten zijn, hij is altijd geïnteresseerd en is in voor een praatje met iedereen. Ook organiseert hij huifkar tochten, wildsafari’s tot sledetochten in de winter. Daarnaast onderhoudt hij samen met Marcia de hoeven van de paarden.

hooien
ons hooi
hooien

Marcia verzorgt de ritten samen met Renate en eventueel andere teamleden van de Farm. Ook geeft ze les in het “begrijpen van paarden” leiderschap, de natuurlijke omgang met paarden en de vrije manier van paardrijden op basis van vertrouwen. Met de meerdaagse tochten neemt ze de gasten ( in kleine groepjes ) mee diep de natuur in om echt even helemaal van de bewoonde wereld te zijn, je bewust te worden van de natuur en te zien wat deze je allemaal geeft..

Het slapen in de bossen is een onvergetelijke ervaring!

In de toekomst zullen er ook koeien zijn op de Farm, zodat er kennis gemaakt kan worden met teampenning en roping! Daarnaast worden er twee vakantiehuizen verhuurd, 1 op de Farm en het tweede vakantiehuis ligt op een idyllisch plekje met een weids uitzicht over de weilanden en bergen, dicht bij het water gelegen waar je goed kunt vissen. Daarbij zijn er diverse arrangementen te boeken. Je kunt aangeven wat voor activiteiten je graag doet zodat ze een gepast programma in elkaar kunnen zetten voor iedere familie, vriendengroep, partners, collega’s. Zo is er ook genoeg te doen voor degene die niet zo op de paarden gericht zijn :)

Dimitry & Marcia werken graag samen met collega’s omdat ze vinden dat ze het toerisme naar een hoger niveau kunnen brengen door iedereen z’n eigen specialiteit te laten doen en de gasten meer te kunnen bieden. Het is ook een kwestie van geven en nemen….

Activiteiten zoals : Quadsafari’s , Kanotochten, Mountainbike verhuur, bezoek aan elandenpark, beversafari’s tot sneeuwscooteren en husky-sledetochten in de winter... voor iedereen is er wat te doen!

Vraag gerust naar alle mogelijkheden, en wie weet tot ziens!

Dimitry, Marcia en Renate

Deel dit artikel