We beginnen al te wennen aan ons nieuwe leven hier in Oostenrijk. Het dorpje Gries im Sellrain is natuurlijk klein en daardoor leer je al snel de dorpsbewoners kennen. We gaan super goed om met onze buurman, die ook ontzettend hulpvaardig is. Sowieso vinden we de mensen hier in het dorp hulpvaardig en je merkt echt dat iedereen elkaar helpt. Dat is superleuk om dat te zien en te ervaren.

Ons nieuwe thuis

We merken dat de lokale bevolking ons accepteert omdat ze ons blijven bezoeken in het hotel, onze bar of ons restaurant. We hebben inmiddels ook al enkele verenigingen gehad die hun jaarlijkse vergadering, met eten en drinken, bij ons hebben gehouden. We hebben een condoleance meegemaakt in het grote restaurant van ons hotel en ook de burgemeester heeft een etentje met zijn medewerkers bij ons gehad. We horen alleen maar positieve reacties van onze gasten, dus dat is supergaaf!

Lotte is al een keertje uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje en speelt inmiddels bij vriendinnetjes uit het dorp. Daan spreekt ook af met een vriendje. Tim is natuurlijk wat ouder, maar heeft al WhatsApp-groepjes vanuit zijn klas. De kinderen uit het dorp ontmoeten elkaar in de zomer in de grote speeltuin of op de skibaan hier in het dorp.

We hebben inmiddels veel mensen ontmoet en mogen ontvangen in ons hotel. Als gastheer- en vrouw vinden we het ontzettend leuk als de mensen blij en tevreden zijn. Tevreden met de service die we bieden, het ontbijt en het avondeten. En dat ze zich bij ons thuis voelen. Dat horen we veel en vinden we ook superbelangrijk.

keukenbrigade

Omdat Anton half januari al weggaat, hebben we een kok uit het dorp die ons kan helpen als oproepkracht. Uit Nederland komen ook twee jongens die het keukenteam kunnen versterken. Daarnaast zal Martin deze drie mensen goed moeten inwerken, maar als leermeester in de keuken zal dit ook goed gaan komen. Hierdoor schuiven dus alleen wel andere werkzaamheden op naar de toekomst, zoals het Reiki.  Al met al gaat er natuurlijk een hoop tijd inzitten om alles op te starten en uit te vinden. Eerst moet alles hier goed lopen en draaien. Daarna kunnen we het volgende project introduceren. Ook dat moet goed en met aandacht gebeuren en er moet eerst tijd voor zijn. Maar ik ga ervan uit dat het een project in 2020 zal gaan worden.

Onthaasten

Natuurlijk missen we het feit dat we niet dicht bij onze familie en vrienden wonen. Zeker met de feestdagen of andere speciale gebeurtenissen, zoals een geboorte of een nieuwe woning voor familie en vrienden. Maar we zijn ook niet aan de andere kant van de wereld gaan wonen. In twee uur ben je met het vliegtuig in Nederland en in tien uur met de auto. We kunnen dus altijd terug als het moet. Laatst was Martin heen en weer gegaan omdat een vriend zijn 40ste verjaardag vierde, dat moet ook kunnen. In Nederland viel hem wel direct de drukte en de stress op. Hier gaat alles rustiger en gemoedelijker. We zien op straat eigenlijk niemand die haast heeft en rent. Allesbehalve haast en stress. Dat is hier echt opvallend en zeker een verbetering. Daardoor voelen we ons ook zeker beter dan in Nederland. Ik denk dat ieder mens dat wel zal hebben.

Nu zo’n vier maanden verder kijken we terug op een start die als een achtbaan is begonnen en nu wat rustiger verloopt. We voelen ons hier allemaal thuis en dat is belangrijk. We hebben dan ook niets wat we anders zouden willen doen. De droom is nog niet helemaal compleet, want we zijn nog in de opbouwfase en dat kost veel tijd en energie. De tijd heb je maar één keer! De droom wordt mooier als er iets meer vrije tijd bij kan komen, zodat we ook zelf meer kunnen genieten van de omgeving, van de kinderen en de mooie dingen die Oostenrijk te bieden heeft. Dat komt allemaal goed; we zijn er nog maar net.

Over enkele jaren zien we een mooi hotel voor ons, met een mooie kaart en gasten die zich thuis voelen. Natuurlijk willen we binnen nog meer zaken opknappen, zoals een gang, een trappengat, de gangen van de hotelkamers en willen we de bar nog meer met het lichte hout en indeling veranderen. Maar we hebben ook al veel gedaan. Het restaurant is veranderd qua indeling en meubels, de bar en keukenindeling zijn aangepast en er is een kinderspeelruimte in de kelder gemaakt. Dus we zijn naar onze mening goed bezig.

blockquote
Je moet niet alles tegelijkertijd willen en moeten doen
 

Het belangrijkste is dat wij ons thuis voelen, dat onze gasten zich thuis voelen en dat ze tevreden zijn. En dat is sowieso gelukt!

Deel dit artikel