In de uitzending van 23 maart 2021 volgen we Familie Knops die hun droom in Spanje wil waarmaken. In Coín hebben ze een villa met garage gekocht die ze willen verbouwen tot appartement en er moet een châlet in de tuin komen voor de verhuur. Al snel moeten ze hun plannen bijstellen maar inmiddels zijn er nieuwe plannen...Hoe gaat het nu?   

Update Familie Knops Villa Naranja Málaga

We genieten nog iedere dag en zijn nog steeds verrast door de mooie en bergachtige omgeving, de lieve Spanjaarden en het mooie weer. Afgelopen januari was het zelfs 25 graden! We knijpen elkaar nog regelmatig in de armen om ons te realiseren dat we het écht gedaan hebben en het geen droom is.

blockquote
Je moet genieten van elk moment
 

Het Spaanse leven

Het Spaanse leven is ook echt heerlijk! De meeste dagen van het jaar schijnt hier de zon en is de lucht helderblauw. Het is heerlijk om zo iedere dag op te staan. Als het even kan proberen we de middagen te gebruiken voor ontspanning en gaan we er lekker op uit met de fiets of maken we een mooie wandeling. We lunchen ergens onderweg of gaan bij vrienden langs. Nu lukt dat even niet doordat de gemeentegrenzen gesloten zijn, maar des te blijer zijn we als ze weer open gaan. Je moet tenslotte genieten van elk moment, ook van de kleine dingen. Ons geluk is natuurlijk dat het elke dag wel vakantie lijkt!

Lockdown

Nu zitten we dus weer in een soort lockdown. We mogen het dorp niet uit en de niet noodzakelijke winkels en restaurants zijn tijdelijk gesloten. Zo heftig als in maart 2020 zal het nooit meer worden gelukkig, maar de politieauto’s die je staan op te wachten blijft nog steeds vreemd aanvoelen. Spanje is een echte politiestaat. In deze gekke tijden vinden we het wel jammer dat we niet zomaar even naar Nederland kunnen om bijvoorbeeld onze dochter Zoë te bezoeken en onze ouders en vrienden. 

We hadden gedacht dat we makkelijk even op en neer konden vliegen. Ook voor Zoë is dat lastig want die zou best vaker even een weekendje langs willen komen, maar dat is erg lastig met code oranje en de diverse Corona testen. Dit onderdeel hadden we ons vooraf natuurlijk wel anders voorgesteld. We hebben hierdoor helaas nog lang niet alles van het echte Spaanse leven mogen meemaken. Genieten? Ja, dat doen we iedere dag!

hablo español?

Met Sari gaat het ook goed. Ze praat al vlot Spaans en heeft vrienden en gaat met de nodige zin en soms tegenzin naar school. Maar dat deed ze in Nederland ook al. Wij hebben voor de derde keer in anderhalf jaar Spaanse les. We kunnen inmiddels al een aardig woordje Spaans en dat vinden we echt te gek! Leuk om zo contact te kunnen maken met de bevolking.

Bronnen van inkomsten

De pianolessen van René lopen gewoon door en daar halen we momenteel gelukkig onze inkomsten uit. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar meerdere bronnen van inkomsten. En hebben we nog een appartement gekocht, aan zee.

We zien dit als een investering. We hebben gemerkt dat wij zowel berg als zee liefhebbers zijn. Een accommodatie in de bergen hadden we natuurlijk al en daarom zijn we op zoek gegaan naar een appartement aan zee. In dit appartement kunnen ook gezinnen terecht. Daarnaast zijn we op zoek naar nog een appartement om te kopen (en daarna te verhuren).

In de zomermaanden zijn we ook van plan om de hele villa te verhuren, zodat gasten complete privacy hebben. Sari heeft bijna drie maanden vakantie van school, dan kunnen wij als gezin samen met Zoë door Europa reizen en de villa volledig verhuren.

Geen spijt

Het was een spannende tijd maar we hebben er absoluut geen spijt van. We worden binnenkort zelfs resident hier en gaan de komende tijd ons leven hier verder opbouwen. Hopelijk zien we één van jullie hier voor een mooie wandeltocht of een lekkere rustige vakantie in de bergen. We zitten slechts 25 minuten rijden van zee dus ook een strandvakantie is mogelijk! 

Warme groet, Mascha en René

Deel dit artikel