In de uitzending van zaterdag 13 maart 2021 volgen we het avontuur van Achterhoekers Jurgen en Marieke. Allebei houden ze van het goede leven en een goed glas wijn en dromen van een bestaan in Italië. Op Sardinië hebben ze een vrijstaande woning met eigen wijngaard gekocht en willen ze een Bed & Wine starten. Niet alles verloopt zoals gepland, maar opgeven is geen optie. Hoe gaat het nu met ze?

Update Anima Sarda Bed & Wine Sardinië 

Met ons gaat het goed! We zijn al behoorlijk gesetteld op Sardinië en het begint echt als een thuis te voelen. Het eiland is prachtig en het is een voorrecht om hier te kunnen wonen. Het was en is een bewogen tijd met enorme tegenslagen maar we zijn niet van plan om op te geven. Het Sardijnse leven bevalt ons heel erg goed. Veel zon, zee, prachtige natuur, heerlijk eten en natuurlijk goede wijn. Dat laten we ons niet zomaar afnemen. Met de honden Zara en Giulia gaat het ook heel goed. Ze zijn helemaal gewend en ze zijn Nederland waarschijnlijk allang vergeten!  

blockquote
een goed glas wijn, doet alles vergeten
Jurgen

Bed&Wine

Ondanks dat we maar acht weken als Bed&Wine open konden, hebben we een goede indruk gekregen van het leven als gastheer en gastvrouw. Het geeft enorm veel voldoening om te zien dat onze gasten zich echt ‘verwend’ en op hun gemak voelen, van het ontbijt tot het uitgebreid proeven van heerlijke wijnen in de late uurtjes. De gastenkamers zijn allemaal klaar en al volop in gebruik geweest.  

Ons eigen woongedeelte is nogal achtergebleven, mede door de financiële omstandigheden. We gaan echt stukje bij beetje wat zaken opknappen en we hebben het wat huiselijker gemaakt. Er is nog steeds geen vaatwasser, helaas, maar de gasten zullen daar niets van merken! We verheugen ons nu al op het nieuwe seizoen! 

Na deze periode komt er ook een andere tijd

De impact van de pandemie blijft ons achtervolgen. We hebben ons echter voorgenomen te focussen op de mogelijkheden en de moed niet te laten zakken. Na deze periode komt er ook een andere tijd! Daar zijn we van overtuigd. Voor nu is het doorzetten en het hoofd boven water houden! Tot overmaat van ramp volgde een heftige winter met overmatig veel regen en storm, met als gevolg dat er schade is ontstaan aan de buitengevels.

De afwatering rondom ons huis en de wijngaard bleek onvoldoende te zijn en er zijn zorgelijke constructieve fouten in de woning naar voren gekomen. Dit zullen we op korte termijn moeten oplossen om grotere ellende te voorkomen. Het geld voor de oplossingen is er helaas niet en daarom zijn we een crowdfunding gestart. We hopen snel een begin te kunnen maken aan het oplossen en herstellen van deze technische problemen. 

Het Sardijnse leven

Het leven op Sardinië is zó anders dan in Nederland dat we soms het gevoel hebben in een andere wereld te leven. Het was natuurlijk niet de bedoeling om familie en vrienden een jaar lang niet te zien, maar zover is het helaas nu wel. Van heimwee is geen sprake maar we missen de kinderen en onze lieve ouders wel. We verheugen ons enorm op het weerzien, het liefst natuurlijk hier aan de grote buitentafel op ons eigen terras! Dit is wel het leven zoals we dat graag willen. De vrijheid, het zuivere klimaat en de adembenemende natuur maken bijna alles goed wat tegenzit. We genieten iedere dag, sámen met onze lieve Weimaraners.  

We hebben daarom ook zeker geen spijt van onze beslissing. Achteraf hadden we misschien iets meer tijd moeten nemen voor het afscheid van onze dierbaren in Nederland. We zijn toch wel wat abrupt vertrokken en konden daarna door de maatregelen niet even terug naar Nederland om dat goed te maken. Over vijf jaar zijn we zeker nog op Sardinië. We willen tegen die tijd proberen 100% zelfvoorzienend te zijn. We spelen nog met de gedachten om Bell tenten te plaatsen in onze eigen wijngaard met zeezicht. Vooralsnog moet er eerst weer wat verdiend worden voordat we weer iets kunnen investeren in nieuwe plannen. 

Adoptie

De wijngaard is gelukkig in totale renovatie. We hebben de laatste tijd niet veel kunnen doen in verband met de winterse weersomstandigheden. Nieuwe aanplant staat op de planning. We hopen volgend jaar onze eerste wijn te kunnen maken! Om dit te realiseren hebben we een actie opgezet waarbij je een jong wijnstokje kunt adopteren. De opbrengst gebruiken we voor de aanleg en het onderhoud. We blijven lekker bezig!

Cari saluti,
Jurgen & Marieke

Deel dit artikel