Mike en Ton kochten in 2005 spontaan een vervallen resort op Nicaragua. Zonder verder overleg met het thuisfront begonnen zij een heel nieuw leven in de tropen. Hoe gaat het met hun kleine paradijsje?

(Bekijk hier de follow-up van Ton en Mike)

In November 2005 kochten we hotel Paraiso op Corn Island. Het was een vervallen zooitje, maar met veel potentie en op een prachtige plek aan het strand. Er brak een tijd aan van flink doorwerken en inburgeren in de eiland-cultuur met al haar (soms) rare gewoontes. Maar we hebben nooit spijt gehad van onze (erg spontane..) beslissing.

Corn Island is één van de laatste, nog niet door toerisme overspoelde eilanden in de hele Caribbean en dat past erg goed in onze filosofie van goed leven en de gemeenschap helpen. We hebben dan ook maar liefst 7 scholen kunnen bouwen in de laatste jaren.

Paraiso is middels een Yoga dek, spa en strandfaciliteiten, uitgegroeid tot een volwaardig beach resort en van alle gemakken voorzien. Ons personeelsbestand is van 6 naar 24 gegaan en het hotel is inmiddels volledig gerenoveerd. De bezettingsgraad is flink geroeid en we hebben 2 managers in dienst die de dagelijkse operatie zelfstandig besturen.

Dus persoonlijk zitten we al een tijdje in rustig vaarwater en hoeven we niet meer alle brandjes te blussen. De gewonnen tijd gebruiken voor projecten op het eiland en tijd voor onze kinderen, Bence (10) en Maya (7). Karin (ook uit Groningen) is hun juf en dat doet ze inmiddels al 2.5 jaar met veel plezier. Het was een gouden greep en we zijn heel erg blij met haar.

Ton is klaar met zijn Caribische avontuur en woont inmiddels weer in Nederland. Zijn familie is flink gegroeid en hij wil bij ze zijn. Dus Mike runt het hotel en doet dat met veel plezier. Mike doet met name de marketing, promotie en projecten op het eiland. Hij werkt nauw samen met de managers.

Ildiko geeft de dagelijkse Yogalessen en organiseert de Yoga-retreats. Ze is inmiddels gecertificeerd Yogalerares. Bence en Maya zijn echte eilanders… Na school staan hun vrienden al te wachten bij de poort en klimmen ze bomen, gaan snorkelen, vissen of spelletjes doen in het resort. Ze spreken dan ook vloeiend Creools!

De laatste ontwikkelingen zijn de bouw en verkoop van 12 nieuwe luxeappartementen op het terrein van Paraiso. Het is bedoeld als investering voor toekomstige huiseigenaren. Die kunnen naar de Caribbean wanneer ze willen en hebben goede verhuurinkomsten als ze er zelf niet zijn. Dus als er Nederlanders zijn die dromen van een Caribisch avontuur… 

Al met al zijn we nog steeds erg gelukkig en blij. Maar één keer per jaar vliegen we nog altijd met heel veel plezier naar Nederland om familie en vrienden te bezoeken!

Lees ook: Hoe gaat het nu met Ton?

Deel dit artikel