Ons bereikte het vreselijke bericht dat Joost Cobet op 13 maart 2016 is overleden. Wij wensen zijn vriendin Susan, familie en vrienden heel veel sterkte.

Wat er aan vooraf ging.

Update december 2015

Jeetje, wat is de tijd voorbij gevlogen voor ons! Vorig jaar november hebben we het koopcontract getekend en zaten we nog het intake gesprek met Ik vertrek te voeren bij ons op de bank in Almere, en nu hebben we er al een zomerseizoen opzitten. 

Rond 16 juli is het team van Ik vertrek voor het laatst bij ons geweest. De B&B draaide toen vanaf mei al en was zo goed als af. Als we nu echter die foto’s en beelden terug zien is er alweer zoveel veranderd in de tussentijd. De Finca is veel meer aangekleed met mooie accessoires, er zijn veel meer spullen bijgekomen en er zit veel meer sfeer in. Vanaf die periode is het ook heel vreemd maar hebben wij bijna zo goed als vol gezeten tot de eerste week november. Zo trots zijn wij dat zoveel mensen ons toch hebben weten te vinden en ons seizoen meteen tot een mooi succes hebben gemaakt. Het was enorm hard werken maar we hebben inmiddels zoveel leuke gasten mogen verwelkomen dat dat ons een boost qua energie geeft.

Om jullie een indruk te geven; vanaf mei tot heden 11 november hebben wij 152 gasten in onze B&B gehad, dat is best veel!

Ook hebben wij veel geleerd afgelopen periode. Langzamerhand pas je wat dingen aan die beter bevallen. Zo hebben wij bijvoorbeeld geen ontbijtbuffet meer maar serveren wij het ontbijt aan de verschillende tafeltjes. Natuurlijk is dat meer werk, maar veel persoonlijker en zo heb je ook meer contact met de gasten. De tapaskaart hebben wij een uur verlaat zodat wij meer tijd hebben tussen het ontbijt en de tapaskaart. Nu kunnen onze gasten vanaf 15.00 uur een kleine maaltijd bestellen aan het zwembad.

Onze casa

Privé hadden wij nog steeds niet echt een eigen plekje om ons terug te trekken. Beneden, ‘onder ‘ de B&B, hebben wij nog ons eigen huis en een appartement, maar dat was nog steeds niet af. Soms zaten we in de keuken of soms op onze lounge set voor het appartement, maar we hadden niet echt een eigen huiskamer tot afgelopen weekend. Eindelijk hadden we wat tijd vrijgemaakt om de huiskamer te schilderen, dozen uit te pakken,  een koof om een oud muurtje heen te maken  en schoon te maken.  Nu kunnen we daar deze winter relaxen als we even niet met gasten of de B&B bezig willen zijn. Dat heb je af en toe echt even nodig.

Verder hebben we al een aardig sociaal leventje opgebouwd. We hebben al ontzettend veel leuke mensen leren kennen en hebben echt onze draai gevonden. Het voelt echt als ons plekje. Een borreltje drinken met vrienden, met de honden naar het strand, wandelen door het bos, lekker eten en drinken in ons stamkroegje, dat brengt ons de ontspanning die we nodig hebben.

Terugkijkend zijn we onwijs trots op wat we samen neergezet hebben in zo’n korte periode. We hebben alweer wat boekingen staan in december, januari, maart en april, zelfs al in juni en augustus. Dat is gewoon boven verwachting. Hopelijk mogen we weer zo’n mooi seizoen draaien als afgelopen jaar, dan zijn wij heel dankbaar. Wij genieten elke dag, proberen dat niet te vergeten en zijn iedere dag weer heel dankbaar dat we hier mogen zijn.

Susan Jans en Joost Cobet

Uitzending terugkijken

Deel dit artikel