Zijn eigen kleine 'Dynasty' aan de Spaanse Costa del Sol, dat is waar stylist Remco Trap (45) al jaren van droomt. Hij is geboren om gasten in de watten te leggen en 'net dat beetje extra' te geven.

(Bekijk hier de uitzending van André en Remco)

In een vogelvlucht de 3 jaar van André en Remco:

Eigenlijk direct vanaf de opening ontvingen we zoveel boekingen dat we vanaf dag 1 direct flink aan de slag konden gaan met onze droom onder de zon! Het aantal gasten welke we mochten ontvangen oversteeg al onze stoutste dromen. Ook mochten we gasten van werkelijk over de gehele wereld ontvangen, iets waar we nooit rekening mee hadden gehouden. Zelfs Spanjaarden, welke het concept van een B&B helemaal niet kennen, vonden de weg naar Frigiliana en ook ons in grote getalen.

André en ikzelf hadden, voor we begonnen, een duidelijk aantal dagelijkse taken verdeeld en dat bleek maar goed ook, want door de enorme hoeveelheid gasten en dus werkzaamheden bleek het noodzakelijk om de taken goed te verdelen. We serveerden naast een uitgebreid ontbijt, zowel lunchgerechten voor de gasten welke heerlijk een dag bij het zwembad wilden verblijven en zo ook werden de diners welke we drie maal per week serveerden enorm gewaardeerd.

De uitzending van 'Ik Vertrek' welke een jaar nadat we geopend waren pas werd uitgezonden bleek een redmiddel, simpelweg omdat we vanaf dag 1 al het grootste gedeelte van het jaar volgeboekt waren, en we dus bij een eerdere datum van uitzending de aanvragen nimmer hadden kunnen honoreren.

Na het eerste jaar dat we geopend waren bleek een wintersluiting van minimaal 4 maanden meer dan welkom, we gebruikten deze tijd om zelf weer op laden, onderhoud te plegen aan de panden en ook om met de inmiddels sociale contacten afspraken te kunnen maken. Zo werd de eerste winter grotendeels gebruikt om de op hetzelfde landgoed gelegen Cortijo (vakantiewoning) welke we inmiddels ook hadden toe kunnen voegen aan la Perla geheel opknappen en moderniseren. Het was ons inmiddels gebleken dat gasten uit Noord Europa enorm behoefte hebben aan modernere en hedendaagse vakantiewoningen, niet langer de oude Spaanse en traditioneel ingerichte huizen konden waarderen. Ook dit werd een enorm succes en we besloten eigenlijk direct om te proberen jaarlijks ons aanbod van vakantiewoningen met tenminste 1 stuks uit te breiden. Zo vonden we dan ook in het voorjaar van 2014 de zogenoemde Cortijo Dolores en werd deze na een stevige opknapbeurt ook aan ons aanbod toegevoegd.

Door deze extra faciliteiten aan te bieden werd de werkdruk nog eens extra verhoogd en inmiddels hadden we dan ook een plaatselijke tuinman, een hulp in de huishouding en iemand die deze vakantiewoningen voor ons kon gaan onderhouden. Dit alles om alle denkbare aandacht aan de gasten van de B&B te kunnen blijven geven. Dit laatste bleek een belangrijk onderdeel van het succes van de B&B, want meerdere gasten kwamen meer dan 2, 3 of zelfs 4 keer per jaar voor een verblijf in de B&B, vriendschappen werden hier dan ook 'geboren'!

Medio september 2014 kreeg André de eerste signalen dat de kanker (Hodgkin) welke hij 5 jaar eerder had overwonnen, terug was gekomen. Zijn lymfeklieren in de lies werden dikker en na een eerste onderzoek bij onze huisarts zijn we direct voor diverse onderzoeken de 'Spaanse molen' in beland. Eind november van dat jaar kregen we dan ook de uitslagen welke absoluut niet goed waren, de kanker was in alle hevigheid terug gekomen en er werden drie tumoren in zijn onderlijf gevonden. Er gaat dan van alles door je heen, en zo ook begonnen we na de eerste schrik ons te realiseren dat hetgeen we hebben opgebouwd nimmer te combineren zou zijn met langdurige chemotherapie en bovenal de aandacht welke we nu voor elkaar nodig zouden hebben! We hebben toen het drastische besluit genomen om een makelaar in de arm te nemen en te onderzoeken of we in staat zouden zijn om la Perla de Frigiliana, zonder de inmiddels extra aanwezige vakantiewoningen, verkocht zou kunnen worden. Direct de eerste maand stonden er al diverse afspraken met mogelijke geïnteresseerden en na een periode van onderhandelingen wisten we einde 2014 de definitieve verkoopovereenkomst op te laten stellen.

Met gemengde gevoelens voor wat betreft afscheid nemen van hetgeen we wisten op te bouwen, hebben we dan ook dit lastige besluit genomen. We blijven in ons geliefde Andalusië en gaan ons nog meer concentreren op bijzondere vakantiehuizen. Ondertussen zijn we woonachtig op een heerlijke plek op slechts een paar kilometer verwijdert van Frigiliana en zijn ondertussen gesetteld aldaar. Andre heeft zijn eerste chemokuren gehad en gelukkig reageert zijn lichaam daar erg goed op. We zijn vanaf het begin hoopvol erin gegaan en gelukkig blijkt de behandeling goed aan te slaan.

Ook via 'Ik Vertrek' willen we de gelegenheid gebruiken om alle gasten uit het verleden te bedanken voor het verblijf bij ons, en we hopen dan ook dat een vakantie in 1 van onze vakantiewoningen kan zorgen dat we elkaar weer een keer mogen ontmoeten! Kijk voor een indruk op: www.frigilianaholiday.com

Met lieve groet van

André & Remco

Deel dit artikel