Inmiddels zijn de opnames alweer bijna een jaar geleden. We zijn hier al aardig gewend, hebben veel mensen leren kennen, zowel Nederlanders als Portugezen. Bob & Bas hebben het enorm naar hun zin, inmiddels is daar kleine Bram bij, een klein Portugees hondje.

(Bekijk hier de uitzending van Anita en Joost )

Ons eerste seizoen was een groot succes, veel positieve reacties, en gasten die het enorm naar hun zin hebben. Je leert natuurlijk ook wat wel werkt en wat niet, en pas je dingen aan. De tijd is echt omgevlogen, en als we nu foto's zien van de aankomst schrikken we er zelf van. Wat was het een project!

Gelukkig hebben we erg veel hulp gehad van familie en vrienden, echt geweldig zoveel hulp, en een fantastische tijd. Afgelopen 'winter' zijn we druk bezig geweest: er is een gazon en een jeu de boules baan aangelegd, nieuwe tegels in het zwembad en een hoop karweitjes om het geheel nog mooier te maken. Het grootste deel is klaar als de eerste gasten komen, er moet nog wel het e.e.a. aan de tuin gedaan worden.

We hebben dan ook heel veel zin in het nieuwe seizoen, gasten die terug komen en weer heel wat boekingen in de agenda. Eind vorig jaar is ons huis in Nederland verkocht dat was toch ook wel erg fijn, dan kun je hier echt verder. We hebben echt geen spijt gehad om Nederland te verlaten, het contact met familie en vrienden is zelfs beter geworden, als zij komen heb je echt quality time. Eind april ga ik (Anita) weer even terug naar Nederland, want ja omaatje wordt 106 en hoewel ze nog steeds een goede gezondheid heeft, zie ik haar niet meer in het vliegtuig stappen.

Joost en Anita van Trijp

Quinta Pereiro

Deel dit artikel