Vol goede moed vertrokken Bart en Christa naar het Franse La Bourboule om daar een schattig hotelletje over te nemen. Eenmaal daar bleek echter dat de gesloten koopovereenkomst ongeldig was. Toch lieten ze het hoofd niet hangen.

Inmiddels wonen we 6 jaar in Frankrijk. Het tempo ligt, zeker hier op het Franse platteland veel lager dan in Nederland. Een praatje bij de supermarkt wordt nog steeds met plezier gemaakt en ook de tijd voor genomen.

We hebben het hier, ondanks het feit dat we 'en campagne' wonen inmiddels prima naar onze zin! We hebben een goed leven, waarbij we meer tijd voor en met elkaar hebben. En waarnaast we nog steeds hard werken om de welbekende Franse droom te verwezenlijken, welke echter nooit bewust onze Franse droom is geweest! Voor ons was het een goedlopend bedrijf voor een betaalbare prijs waarmee we ons brood kunnen verdienen.

In de wintermaanden zijn we vanaf maandag tot vrijdag geopend van 's ochtends 7 uur tot 's avonds 21 uur. Vanaf mei tot ongeveer eind oktober komt daar dan de zaterdag nog bij van ongeveer 8.30 uur tot 14.30 uur en dan in geval van hotelgasten nog op zondagmorgen een ontbijtje. Dit betekent dat we gedurende de laagseizoen maanden heerlijk weekend hebben en er met onze camper op uit kunnen trekken en in de zomer op zondag de brocantes in de buurt kunnen afstruinen.

In Melle het dichtst bij gelegen dorpje op iets meer dan vijf minuutjes vind je eigenlijk alle winkels die je nodig hebt en voor speciale dingetjes gaan we naar Niort. We hebben zo gezegd alles op redelijke afstand...... de Atlantische Oceaan op iets meer dan een uur, Cognac op een uurtje, Marais Poitevin op een half uur, alsmede de steden La Rochelle, Poitiers, Niort en zelfs Bordeaux binnen twee uur. Ook het geweldige eiland Ile de Ré is nog geen anderhalf uur rijden bij ons vandaan. Hier vertoeven we met grote regelmaat met onze camper.

We hebben 1 medewerkster, werkelijk een top dame die ons ondersteunt bij alle dagelijkse werkzaamheden zoals het poetsen/schoonmaken van de hotelkamers tot tussen de middag achter de grill de heerlijkste entrecotes en streekgerechten bakt! Bart is inmiddels de vaste barman alsmede brocanteur en Christa is naast kokkie in de ochtend ook gastvrouw in het restaurant tussen de middag en zij doet de administratie.

Hoewel we deze rolbezetting nog jaren zouden kunnen volhouden, kruipt bij ons het bloed inmiddels waar het niet gaan kan en hebben we een nieuwe droom voor onze toekomst, maar deze kunnen we alleen ten uitvoer brengen als we goede opvolgers voor ons bedrijf hier in Maisonnay kunnen vinden. Indien u interesse heeft om in onze inmiddels "rijdende trein" te stappen en het eventueel zou willen uitbreiden dan zijn daar ruime mogelijkheden toe. Wij hebben er voor gekozen om niet in de weekenden en s avonds te werken maar daar zou een grote groei in omzet en winst kunnen liggen. Ook accepteren wij geen groepen, maar hebben er genoeg ruimte voor. Op dit moment verstrekken banken leningen gebaseerd op ongeveer 35% eigen middelen tegen een extreem lage rente.

Mocht u interesse hebben dan bent u uiteraard van harte welkom om contact met ons op te nemen. Wij zullen u graag verder informeren omtrent ons bedrijf, alsmede de Franse wetgeving, al dan niet in het bijzijn van onze accountant en/of notaris.

Ons motel/restaurant Relais La Fleur ligt strategisch en in een authentiek Franse omgeving waar je o.a. prachtig kunt fietsen, motorrijden en vissen, maar ook nog gunstig voor degene die op doorreis zijn naar Spanje, Portugal of Zuidwest Frankrijk, namelijk redelijk op de helft, tussen de A en de N10 in.

Wellicht dat u komende zomer van de gelegenheid wilt maken om bij ons de benen te strekken, u bent van harte welkom! (ook met camper of caravan, er is een electrische buitenaansluiting en water beschikbaar).

Ons motto: Il est important de vivre la vie l'instant présent! Leef je droom dus!

Bart en Christa Beydals

Deel dit artikel