Hoeraaaa, wij vieren bijna ons eerste lustrum. Eind mei 2014 kochten wij onze voormalige watermolen. Half november 2014 hebben we met onze oudste zoon Ivar de vier dakkapellen op het dak gezet en vanaf nieuwjaar 2017 hadden we behalve het appartement óók de beide gastenkamers en de minicamping  klaar. Wat hebben er al veel mensen geslapen én genoten!

Zeer recent hebben we in het souterrain ook een groepsaccommodatie/slaapzaal gemaakt: je slaapt er met maximaal 8 volwassenen en of kinderen en er is ook nog plaats voor een baby en peuter. We zijn wederom zeer trots op wat we daar hebben neergezet en hebben er ook al boekingen voor.

Niet vervelen

Zijn we al klaar met verbouwen? Nee, nog niet! En we zouden ons in het naseizoen teveel vervelen. Vergevorderde plannen zijn er om op eiland ‘Bareld’ een heuse Pétanquebaan te maken. De massageruimte komt snel aan de beurt, deze moet worden geverfd en worden ingericht. Er zijn ook plannen om onze ‘vivier’ om te toveren tot Hobbit-huis en op eiland ‘Daniël’ hebben we nog plannen voor een boomhut... we blijven lekker bezig dus!

Komende maanden gaan we ons vooral bezighouden met gasten ontvangen, drankjes schenken, ontbijtjes maken, bedden verschonen, etc. Maar half mei maken we wel tijd voor de tweede verjaardag van onze kleinzoon Ian. Ja! We zijn ondertussen “bopa en moma”. Gelukkig herkent hij ons nog als we langskomen dankzij de videogesprekken die we zo af en toe met hem voeren.

Pittige gesprekken

Met ons Frans gaat het prima: we krijgen vaak complimenten over onze vocabulaire en voeren aan tafel vaak pittige gesprekken met de gasten. Door alle verbouwingen zijn we zelf nog niet vaak genoeg op pad gegaan om te genieten, maar daarvoor komt nog genoeg tijd. Onze buurman rijdt zo af en toe toeterend langs of hij stopt om te kijken wat we nu weer voor moois hebben gemaakt en voor dorpsgenoten hebben we laatst een etentje georganiseerd om bij te praten.

Met 62 jaar voelen we ons nog steeds jong genoeg om door te gaan. Hoe lang dat gaat duren? Dat ligt helemaal aan onze gezondheid, die vooralsnog geen problemen geeft! De tijd zal het leren! 

À bientôt! Tot ziens,

Hartelijke groet,

Bob en Jos

Deel dit artikel